News

Kantine for Galleri Oslo

Ny kantine åpnet i Schewigaardsgate 12 -  Et fargerikt tilskudd til floraen av serveringssteder.
På vegne av Oslo Areal har KIMA prosjektert en ny kantine for ansatte og publikum til Galleri Oslo.

28/01/2019

God Jul og Godt nytt år.

Takk for et spennende år, godt samarbeid og flotte prosjekter. Vi gleder oss til 2019!

Her et lite blikk inn i hvelvet på Sentralen hvor vi feiret årets julebord.

19/12/2018

Ny Enebolig!

KIMA har tegnet en liten bolig på Ekeberg som ferdigstilles i disse dager.
Her et bilde fra oppholdsrommet i andre etasje! - Få materialer, overlys, god takhøyde, eksponerte konstruksjoner, åtte meter kjøkken og plass til et flygel.

Klart for å fylle huset med liv!

10/12/2018

Sundts premie 2017-2018

Grosserer Sundts premie "for i arkitektonisk henseende fremragende privatbygninger, der er oppført på Oslo bys grunn" er i 2018 tildelt KIMA arkitektur og Atelier Oslo for kulturhuset SENTRALEN.
Det har vært et møysommelig arbeid og en utrolig spennende prosess med å skape og realisere dette huset. - Et virkelig høydepunkt.

Tusen takk til alle aktører, - og spesielt takk til Sundt familien, Jury komite og Sparebankstiftelsen.

Foto: KIMA og Atelier Oslo

29/11/2018

Telegrafbygningen

Arbeidet med oppgradering og transformasjon av Telegrafbygningen til et moderne kontorbygg med utadrettet virksomhet på gateplan er i full gang. Nå i høst pågår konstruktiv riving. Prosessen gir et unikt innblikk i den rike historien som ligger i dette monumentale kvartalet. (Arneberg/Poulsson med tilbygg av N.Holter)

Hver befaring byr på nye oppdagelser og avdekker kvaliteter og skjulte skatter fra fortiden. Arbeidet med Telegrafen er en viktig del av revitaliseringen av Kvadraturen og vi gleder oss over å få lov til å legge til nok et kapittel i bygningens snart 100 årige historie.

09/10/2018

Nye medarbeidere

Vi vil gjerne ønske velkommen til våre nye kollegaer Sara Thorbjørnsen og Anders Vedeler. Sara har tidligere arbeidet som arkitekt ved Lund+Slaatto, og Anders er praktikant hos oss i mellom arkitektstudiet i Aarhus.

Begge to er i gang med interessante arbeidsoppgaver, og vi ser frem til en spennende tid fremover.

09/10/2018

Tollbodene i Bjørvika

Arbeidene med rehabilitering og utvidelse av de gamle Tollbodene er i full gang. Prosjektet skal bli Tolldirektoratets nye hovedkontor i Norge. Bygningene er fredet, så dette er et møysommelig og spennende arbeid med tett dialog mellom Entra som byggherre, KIMA arkitektur og Byantikvaren.

Gamle skatter og spor helt tilbake fra 1850 hentes frem i disse dager som vil samspille med nye grep og konstruksjoner. Prosjektet er på 9000m2 og ferdigstilles i løpet av 2019. (Bildet er viser det nye inngangspartiet som kobler de gamle bygningene sammen.)

29/06/2018

Vårt forslag til oppgradering av den tidligere Amerikanske Ambassaden

Løsningen viser at store deler av bygget åpnes for publikum, Saarinens raffinerte arkitektur settes nennsomt i stand, taket bearbeides med en inntrukket takhage og etablering av Oslos råeste bar.
Underetasjen omgjøres til en nydelig restaurant som åpnes mot byen og en nyanlagt park med amfi,

vannspeil, terrasseringer og uteservering mot sydvest. Det har vært et utrolig fint samarbeid mellom KIMA, Ellen Ledsten, LaLa Tøyen, Metric Design og Gattaca. Inviterte team til parallelloppdraget var Snøhetta, Lund Hagem, Jarmund Vigsnæs, Grape architects og KIMA.

28/06/2018

Tilbakeføringen av Frogner kino er godt på vei

Tilbakeføringen av Frogner kino til 1926 er godt på vei. Den ene skatten etter den andre hentes frem fra mørket. Siste funn er de lysende stjernene i taket

som lå skjult bak lag med plater. Dette blir fint! Bare å glede seg til åpning, nydelig film og god stemning.

04/05/2018

Nye medarbeidere

Vi er glade for å hilse velkommen to nye medarbeidere hos oss. Ingelin Bakken er tidligere arkitekt fra DARK arkitekter. Astri Amalie Bloch Kvåle har bakgrunn fra restaurant Maaemo som

administrasjonskoordinator og tidligere erfaring fra jobb hos Tim Wendelboe. Vi er strålende fornøyd med oppbemanningen.

24/04/2018

Mulighetsstudie i Kvadraturen

KIMA, NIKU & ATELIER OSLO er valgt som leverandør til parallelloppdrag for mulighetsstudie i Kvadraturen i Oslo. Studiet utforsker muligheten for å vitalisere Kvadraturen og få inn flere boliger og skape økt byliv.

De to utvalgte kvartalene for mulighetsstudiet er Skippergatakvartalet og Kongens gate-kvartalet. Vi har igjennom analyser fremmet et sett scenarier for begge kvartaler. Dette ser vi frem til å igangsette.

20/03/2018

Stor interesse for hyttesystemet Hedvig

KIMA har arbeidet i flere år med å utvikle hyttestyemet Hedvig for Hedda hytter. Det er veldig hyggelig at disse hyttene nå blir så godt mottatt i 

markedet. Visningshytte kan ses og oppleves på hyttesenteret på Hellerudsletta.

12/01/2018

Sentralen Nominert til Cityprisen

Det står mellom Bergen og Oslo når Cityprisen 2018 skal deles ut på Citykonferansen den 15. februar i år. De tre kandidatene er Sentralen i Oslo, Media City Bergen og Jonsvollkvartalet i Bergen. Om Sentralen skriver juryen at etableringen av Sentralen er et viktig bidrag til en etterlengtet revitalisering av Kvadraturen i Oslo

«På en svært vellykket måte er lukket, historisk bebyggelse gjort tilgjengelig og fylt med innhold som tiltrekker seg både målgruppen av kulturentreprenører og byens befolkning for øvrig.».
Vi gleder oss til Citykonferansen i februar!

09/01/2018

God jul og godt nytt år

Vi takker for gode sammarbeid og spennende prosjekter i 2017. God jul og godt nytt år!

22/12/2017

Jan Vardøen og KIMA tilbakefører Frogner Kino

Vi er engasjert av Jan Vardøen til et spennende oppdrag! Frogner Kino, som er historiebærende for tyvetallets begynnende kinokultur i Oslo, skal tilbakeføres til arkitekt Lars Backers opprinnelige tegninger anno 1926. Prosjekteringen er igangsatt og en spennende jakt etter originale tegninger og bilder er i full gang.

Vi ser frem til fint samarbeid med Byantikvaren, Byggherre, prosjekterende og dyktige håndverker i tiden fremover. Gjenåpning av tyvetallets moderne kino på Frogner skjer medio 2019.

12/12/2017

Sentralen har fått DOGA-merket for design og arkitektur

Vi er kjempe glade for at Sentralen har fått tildelt DOGA-merket. DOGA-merket for design og arkitektur er DOGAs anerkjennelse til norske virksomheter og utøvere som utmerker seg gjennom fremragende bruk av design og/eller arkitektur. Prisen skal vise frem de gode forbildeprosjektene. Juryens bedømmelse legger stor vekt på prosessen og samarbeidet mellom oppdragsgiver og utøver.

Følg linken for juryens uttalelse og flere spennende DOGA-merkede prosjekter.

https://doga.no/Aktiviteter/dogas-priser/doga-merket-design-arkitektur/vinnere-av-doga-merket-2017/sentralen/

17/11/2017

Sentralen er nominert til Nordic Architecture Fair Award 2017

Nordic Architecture Fair Award er en toneangivende pris som fremhever de viktigste prosjekter som er gjennomført i de nordiske land de siste to årene.Vi gleder oss til å se flere spennende prosjekter når prisen deles ut på arkitekturmessen, Nordic Architecture Fair 7. - 8. november i Göteborg.

25/10/2017

Jurymedlem i konkurranse i Midsund

Kristoffer Moe Bøksle er oppnevnt av Norske Arkitekters Landsforbund som jurymedlem til konkurranse om sentrumsbebyggelse i vakre Midsund ved den karakteristiske og verneverdige Antonbua.

Utbyggingen vil ha stor betydning for sentrum og sjøkanten i Midsund. Vi setter stor pris på forespørselen og ser frem til juryarbeidet.

17/10/2017

Røa barnehage utstilt på Rådhusplassen

Utstillingen i forbindelse med Oslo bys arkitekturpris er fremdeles åpen, og absolutt verdt å få med seg! Røa menighetsbarnehage er et av de nominerte prosjektene som er utstilt. Det har vært mange engasjerte og dyktige mennesker i sving for å

realisere barnehagen. Takk til Røa menighetsbarnehage og Vedal entreprenører for flott samarbeid. Vinner av Oslo bys arkitekturpris annonseres i morgen klokken 12, og vi følger spent med!

11/10/2017

Finalist til Oslo Bys Arkitekturpris

Sentralen er en av finalistene til Oslo Bys Arkitekturpris 2017. Vi er strålende fornøyde og takknemlige over å være blant topp 3. Ser frem til prisutdeling i Rådhuset 12. oktober.

03/10/2017

Pumpestasjon i Krokstadelva

Pumpestasjonen i Krokstadelva nærmer seg ferdigstillelse. KIMA har utformet byggets geometri og eksteriør i samarbeid med Landskapsfabrikken og Nedre Eiker kommune. Dette er et oppdrag for NVE i forbindelse med flomsikringstiltak i Krokstadelva.
Pumpestasjonen ligger som en paviljong i parken. Interiøret skal sikre naboene mot flomvann.

Eksteriøret skal aktivisere området med diverse funksjoner: skating og sitteplass på øst- og sydsiden, klatrevegg og sitteområde på vestsiden, og basketkurv på nordøst siden. Dessuten skal den være barnevennlig, med muligheter for å leke, hoppe, osv. Utformingen tilrettelegger for en rikhet av aktiviteter. Et møtested som skal bidra til identitet til parken som er kommunens 1000-årssted.

20/09/2017

Nye ansatte hos KIMA arkitektur

På grunn av stor oppdragsmengde har KIMA økt bemanningen med fem dyktige arkitekter den siste tiden:
Daniel Gustavo Ferdman, (tidligere DARK arkitekter), Marie Hallandvik Hortemo, (tidligere Kari Nissen Brodtkorb Arkitekter AS), Thelma M. D. Thybo, 

(tidligere Nordic) og Ragnhild Kristin Liaset (tidligere NAL). Sofie Kyrkjebø Hvide, vår nye praktikant, er siste tilskudd. En rekke ulike prosjekter i alle skalaer er i ferd med å utformes, og Kima går en spennende tid i møte.

15/09/2017

Skrivestue ved Haldenvassdraget

Mellom store, pågående prosjekter hos KIMA, ser også en liten skrivestue dagens lys. Et fredfullt deilig rom, med utsikt over skog og sjø, ved Haldenvassdraget.

15/09/2017

Sentralen nominert til Oslo bys arkitekturpris

Sentralen og Røa menighets barnehage er nominert til Oslo bys arkitekturpris 2017.
Vi er strålende fornøyde med nominasjonene og takknemlige for at begge prosjektene er blitt så godt mottatt og blir brukt for fullt.
Fra Oslo kommune: Med denne prisen ønsker kommunen å hedre ny, god arkitektur som er et tilskudd til byen og dens utvikling.

 

 

Målet med prisen er å stimulere til økt interesse for arkitektur og byutvikling i Oslo, og vise frem den nyeste og beste Osloarkitekturen.
Vinneren offentliggjøres når prisen deles ut i Oslo rådhus 12.oktober. Alle de 21 nominerte prosjektene vil bli utstilt på Rådhusplassen.
Vi gleder oss!

23/08/2017

Røa menighets barnehage nominert til Oslo bys arkitekturpris

23/08/2017

Velkommen til Gyldendalhuset

KIMA arkitektur har på oppdrag fra Gyldendal ASA hatt gleden av å stå for en oppgradering av inngangsområdet med en ny åpen resepsjon med kaffebar og servering og mulighet for ulike arrangementer, utstillinger, opplesninger og konserter. Gyldendal har fått videreutviklet sitt forlagshus til å bli et møtested der byens befolkning, kultur-, litteratur- og arkitekturinteresserte kan stikke innom og få kulturopplevelser og et innblikk i forlagets virksomhet. 

Sverre Fehns intensjon om at Gyldendalhuset skal være en del av det offentlige urbane liv er styrket ved denne ombyggingen, og KIMA arkitektur er stolte av å ha fått være med på å få dette realisert. Gyldendal holder åpent hus i forbindelse med Oslo Open House 2017. Vi anbefaler alle å stikke innom til et møte med hyggelige mennesker og god litteratur i vakre omgivelser.  

Takk til Berit Olderheim som har bistått som interiørarkitekt.

17/08/2017

Hyttesystemet Hedvig lanseres

Hedda hytter lanserer nå det nye hyttesystemet Hedvig. Vi har utviklet systemet over flere år, og en prototype er realisert for å prøve ut løsningene i skala 1:1. Den 21. mars 2017 åpnes den første utstillingshytta på norsk hyttesenter på Hellerudsletta. Hedvig er utformet for å videreføre den stolte tradisjonen Hedda står i. Heddahytta ble tegnet av arkitekt Jon Haug tidlig på 90-tallet.

Hedvig kan bygges i ulike størrelser og med ulike løsninger tilpasset den enkelte tomt og hytteeier. Selv om Hedvig er tilrettelagt for nye generasjoners hytteliv med dagens krav til komfort og teknikk, er hytta forankret i den norske, nøkterne hyttetradisjonen. En viktig målsetting har vært å skape en god balanse mellom åpenhet og lunhet. 

21/04/2017

KIMA har vunnet konkurransen om Telegrafbygningen i Oslo

Transformasjon, ombygging og revitalisering av Kvadraturens virkelige perle. En bygning på 25.000 m2. tegnet av Arneberg & Poulsson i 1924, tilbygget i 1958 av Holter. Huset skal romme inntil 1000 nye arbeidsplasser og 1.etasje vil få utadrettet virksomhet.

 

Dette vil være et viktig bidrag til variert byliv i Kvadraturen. Vi synes det er spennende og motiverende å bidra til å utvikle Kvadraturen til å bli en vital del av Oslo sentrum. Prosjekteringen er nå i full gang.

07/04/2017

Årets bygg 2016

Sentralen er kåret til Årets bygg 2016 av Byggeindustrien. Prisen ble offentliggjort på Byggegallaen 29. mars. Gratulerer og takk til alle som har jobbet hardt for å realisere prosjektet.

Gratulerer også til alle som bruker bygget til daglig. Det er ikke få. De fire øvrige nominerte i finalen var prosjektene Moholt 50I50 studentboliger i Trondheim, Oslo Skatehall, Sundtkvartalet i Oslo og Flekkefjord kultursenter - Spira.

30/03/2017

St. Olavs gate 27 står ferdig

Vi er glade for å fortelle at vårt prosjekt St. Olavs gate 27, nå står ferdig og kan tas i bruk av nye leietakere.
KIMA arkitektur har tegnet et nytt tilbygg på byggets bakside og det gamle bygget fra 1846 er totalt rehabilitert.

Tilbygget  rommer blant annet et helt nytt inngangs- parti, samt  åpner lokalene mot nord og Pilestredet.

23/03/2017

Pilestredet 33

KIMA arkitektur har fått gleden av å prosjektere et nytt moderne kontorbygg, med utadrettet virksomhet på gateplan for Oslo Areal i Pilestredet 33. Bygget har høy miljøprofil og ambisjoner om BREEAM NOR sertifisering - Exellent. Søknad om rammetillatelse er oversendt Plan- og Bygningsetaten. 

Vi takker Oslo Areal for oppdraget og gleder oss til fortsettelsen.

23/02/2017

Innstilt til Mies-pris med Sentralen

Sentralen er ett av 13 norske prosjekter som  innstilt til EU sin Mies van der Rohe Award for Contemporary Architecture 2017.

Prisen deles ut 26. mai i Barcelonapaviljongen.

Enebolig i Åsa på Norderhov

Med marka i ryggen og med utsikt over Steinsfjorden og Ringerike ligger denne nye eneboligen som akkurat har blitt innflyttingsklar før jul. Boligen er bygget i massivtre og har innblåst trefiberisolasjon så yttervegger og tak er tre tvers igjennom.

Til våren skal garasje og anneks med atelier og verksted realiseres. Vi er stolte av å ha fått være med på å realisere dette nøkterne, men djerve prosjektet sammen med modige byggherrer som tør å tenke anderledes. Philip Meijers som entreprenør og Norsk Massivtre har, sammen med flere andre dyktige og engasjerte fagpersoner bidratt på en svært positiv måte.

16/12/2016

KIMA arkitektur søker praktikanter

KIMA arkitektur søker 1-2 praktikanter med tiltredelse i januar 2017 til 1/2 - 1 års engasjement. Vi søker engasjerte og lærevillige personer som bidrar til et godt arbeidsmiljø. Arbeidsoppgaver vil variere og  inneholde bl.a. å lage modeller og illustrasjoner, samt lage lunsj og hente post. Kunnskaper i Adobe-pakken, samt Autocad og Revit-modellering er ønskelig.
 

Søknad med vedlagt CV, portfolio med utvalgte prosjekter og evt. referanser merkes med "Praktikant 2017" og sendes til md@kimaarkitektur.no.

Ta kontakt med Martin Dietrichson (mail: md@kimaarkitektur.no) hvis du har noen spørsmål.

Søknadsfrist: 1. desember

18/11/2016

KIMA arkitektur har vært på studietur i Barcelona

Vi startet med området Poblenou, en bydel i transformasjon. Vi så et svært vellykket boligprosjekt, Habitatges Passatge del Sucre (Garcés) og nye prosjekter som Museo Can Framis (BAAS),  Campus de la Comunicació (RQP Arquitectura) og Mediapro (OAB).

 

 

Videre tok vi turen til Olot, en liten by i Girona, der vi så Estadio de Atletismo Tussols-Basil og Parc de la Pedra Tosca, før vi avsluttet på herregården Les Cols Pavillions og Restaurant. (RQR arquitectes)

07/11/2016

Gratulerer med åpning av Allmannajuvet

I 2002 fikk den verdenskjente arkitekten Peter Zumthor i oppdrag av Statens vegvesen å tegne en attraksjon i Allmannajuvet nord for Sauda. 

Anleggsarbeidene startet opp i 2009 og det flotte prosjektet står nå, etter sju års arbeid ferdigstilt.

KIMA har bistått ansvarlig søker med prosjektet.

08/09/2016

Oslo Arkitektforenings Arkitekturpris 2016

KIMA arkitektur og Atelier Oslo ble i sommer tildelt OAFs arkitekturpris for «Sentralen – Nytt senter for kulturproduksjon og samfunnsinnovasjon».

Fra Juryens begrunnelse
Prosjektet er resultat av en prosess med sterk brukermedvirkning og særdeles god dialog mellom oppdragsgiver og arkitekt, hvor mye av prosjekteringen er foregått på stedet i 1:1.

Arkitektene har på en forbilledlig måte vist nytenkning rundt organisering av arbeidsplasser og kontormiljø, og samtidig utfordret gitte standarder med innovative løsninger.Innholdet har gitt nytt liv til et helt kvartal i Kvadraturen og har allerede utløst høyere aktivitet i bydelen. Prosjektet har stor samfunnsrelevans og bør samtidig danne overføringsverdi for andre revitaliseringsprosjekter.

04/08/2016

KAMI på Skotholmen

KIMA arkitektur ønsker KAMI og Skotholmen AS lykke til med åpning av ny restaurant i havgapet.

Takk for hyggelig samarbeid. Vi ser fram til å oppleve stor kokkekunst i ramsalte omgivelser.

01/07/2016

Ny barnehage på Røa

Røa menighets barnehage er tatt bruk, og åpner for full drift i august. Barnehagen ligger ved siden av Røa kirke og er utført i tegl, tre og kobber.
 

Vi gleder oss til å se barn og personale ta bygget i bruk, og håper de vil trives i det nye bygget.

21/06/2016

St Olavs gate 27

Rehabiliteringen av St Olavs gate 27 pågår for fullt, og et helt nytt bæresystem etableres innenfor det bevaringsverdige eksteriøret.

Nye dekker støpes nå, og et nytt tilbygg begynner å ta form i bakgården.

23/03/2016

Røa barnehage nærmer seg ferdig

Barnehagen på Røa nærmer seg ferdigstillelse, og til høsten kommer de første kullene med barn hit. Kanskje allerede før sommerferien.

Den siste uka har stillas blitt fjernet rundt bygget, og fasader i tegl, kobber og tre ser sola for første gang.

22/03/2016

Sentralen er åpnet!

Sentralen åpnet i går, med underholdning og fullt hus

Fire års intens jobbing har gitt Oslo nye scener og verksted for kreativ produksjon innen kultur og innovasjon.

02/03/2016

Ny resepsjon for Thales Norway

KIMA har tegnet ny resepsjon med tilhørende møterom for Thales Norway.

Før jul sto lokalene ferdige, på samme tid som selskapet feirer 100 år. Vi gratulerer!

29/02/2016

St Olavs gate 27 rehabiliteres

Arbeidene i St Olavs gate 27 har pågått en stund, og nå begynner bygginga for alvor. På byggets bakside tegner KIMA nytt tilbygg, samtidig som det gamle bygget fra 1846 totalrehabiliteres innvendig.

Tilbygget vil romme nytt inngangsparti, og åpne opp lokalene mot nord og Pilestredet. I disse dager gjøres det klart for støping av nye dekker i gammelt og nytt bygg, og på høsten vil flotte kontorlokaler stå klare til å ta i mot nye leietakere.

22/01/2016

Kranselag på Røa

Taket er oppe på Røa barnehage. I strålende solskinn ble det avholdt hyggelig kranselag

med utførende, prosjekterende og byggherre. Første kullet med barn begynner august 2016.

16/11/2015

Ståltrapper på Sentralen

Tunge ståltrapper heises i disse dager på plass på Sentralen i Kvadraturen.

Byggearbeidet går mot slutten, og innspurten er intens!

05/11/2015

Enebolig i Ørje tar form

Vinduene har kommet på plass i eneboligen i Ørje, og huset begynner å ta form. Byggherre gleder seg over framskrittene, og ser fram til å kunne flytte inn

mot sommeren 2016. Boligen ligger på ett plan, med fine uteområder omkranset av rette furu- og bjørketrær.

03/11/2015

Rammetillatelse til Energisentralen

KIMA arkitektur tegner energisentral for Kulturbyggene i Bjørvika, og nå har rammetillatelse for prosjektet kommet.

Prosjektet er et oppdrag fra HAV eiendom, og skal forsyne blandt annet Munchmuseet og Deichmanske bibliotek med varme og kjøling utvunnet fra sjøvann.

02/11/2015

KIMA tegner leiligheter i Mariboes gate 14+16

Det er gitt rammetillatelse til å bygge leiligheter i Mariboes gate 14+16, hvor KIMA er prosjekterende arkitekter. Prosjektet inneholder 25 leiligheter av forskjellig størrelse og næringslokaler i 1.-3. etasje ut mot Mariboes gate.

I tillegg blir den gamle smia på tomta renovert og satt i stand for restaurantvirksomhet. Bygget får en felles takterrasse, som vil gi attraktive uteoppholdsarealer for beboerne, med utekjøkken, sittegrupper, sauna og badestamp.

30/10/2015

Byggeplass på Røa

Bygginga av Røa barnehage er endelig kommet i gang, og snart vil teglkirken fra 1939 få selskap av et nytt bygg i tegl, tre og kobber.

Betongarbeidene er godt i gang, og bygget planlegges ferdigstilt til barnehageoppstart i august 2016.

31/08/2015

Nye medarbeidere

Vi har fått to nye medarbeidere; Ivan Castillejo og Siri Hopperstad begynte hos oss før sommeren. Ivan har bakgrunn fra Various Architects i Oslo og

BAAS Arquitectura i Barcelona. Siri har drevet kontoret Mostadbo arkitektkontor og jobbet ved Arkitekthøgskolen i Oslo tidligere.

21/08/2015

Vespa og Humla

Den eksisterende nabolagskafeen Vespa i Københavngata har blitt utvidet med nykommeren Humla i de gamle verkstedlokalene, vegg i vegg med bryggeriet Grünerløkka Brygghus. Lokalene ble åpnet for publikum den 19. august.
 

Det gamle verkstedet har blitt rustet opp og fasadene har blitt transformert, blant annet ved at gavlmotivet mot Københavngata endelig er utført slik det opprinnelig ble planlagt i 1949.

20/08/2015

Tåsenveien 23A tar form

KIMA har tegnet utvidelsen av en eksisterende bolig i hagebyen på Tåsen.
 

Vi har hatt et fint samarbeid med byggherre og entreprenør, og ser frem mot ferdigstilling nå i løpet av sommeren.

09/06/2015

Kandidat til Oslo bys arkitekturpris

Grensesvingen 7 har havnet i godt selskap blandt byggene som er plukket ut som kandidater til Oslo bys arkitekturpris, en pris som deles ut til til det beste som er bygget i Oslo i året som gikk.

 

Til høsten skal prosjektet stilles ut på Rådhusplassen sammen med 24 andre flotte bygg og landskapsprosjekter.

26/05/2015

Grensesvingen 7 offisielt åpnet

Mange lovord fra Miljøvernminister, Kulturbyråd og Direktørene for Miljødirektoratet og Undervisningsbygg m.fl. under den offisielle åpningen av Grensesvingen 7. Rehabiliteringen i regi av KIMA arkitektur karakteriseres som grensesprengende og er et forbildeprosjekt

som viser statlige og andre offentlige og private aktører at vesentlige miljøbidrag kan oppnås innenfor kommersielle rammer og med gode estetiske kvaliteter. Hyggelig også at de ansatte i Miljødirektoratet og Undervisningsbygg trives og er stolte av sine nye lokaler.

04/02/2015

Villa på Nordberg i magasinet Design

I siste utgave av magasinet Design er villaen KIMA tegnet på Nordberg presentert over 7 sider. Boligen er tegnet for en familie på fem, og var i utgangspunktet tenkt som en rehabilitering og ombygging av eksisterende bygg. Etter hvert som kledningen ble tatt bort, viste det seg av ytterveggene ikke var isolerte,

og prosjektet endret seg til en svært omfattende ombygging. Hele huset ble revet, med unntak av grunnmur, og bygget opp  igjen med henblikk på det opprinnelige huset. Linda Evensen ble hyret inn som interiørarkitekt, og Gulliksen Landskapsarkitekter har stått for uteområdet.

01/12/2014

Grensesvingen 7 ferdigstilles

Et omfattende prosjekt blir nå avsluttet på Helsfyr; i den nærmeste tiden vil Miljødirektoratet og Undervisningsbygg flytte inn i rehabiliterte Grensesvingen 7. I  et bilag til dagens utgave av Dagens Næringsliv blir bygget presentert, og fremheves i intervju med direktør for

 

plan- og bygningsetaten Ellen De Vibe som et forbildeprosjekt når det gjelder rehabilitering av eksisterende bygg. Dette er et av Norges mest miljøvennlige kontorbygg, og er en del av FutureBuilt-programmet.

22/10/2014

Nyinnflyttet i Fosnavåg

Tidlig i høst sto eneboligen på Vågsholmen i Fosnavåg klar til innflytting, og eierne har nå kommet vel i hus. Vi gratulerer med nytt hjem!

19/09/2014

Dietrichson om Fehn under Oslo Kulturnatt

Martin Dietrichson fra KIMA holdt foredrag om Sverre Fehns nordiske paviljong i Venezia under Oslo Kulturnatt.

Foredraget ble holdt i Fehns utstillingspaviljong i Arkitekturmuseet, et bygg Dietrichson selv har vært prosjektleder for.

12/09/2014

Kandidat til Bærum kommunes arkitekturpris

Eneboligen i Vallerveien 82 er en av 13 kandidater til Bærum kommunes arkitekturpris. Denne prisen blir delt ut til et byggverk i Bærum kommune med ferdistillelse de siste fem årene. Ved utforming av boligen var det en målsetting å lage en moderne bolig med gode romlige kvaliteter, fleksibilitet for ulike livsfaser og god materialbruk.

 

 

Det var viktig at huset skulle fremstå som en naturlig del av det opprinnelige bygningsmiljøet og landskapet ved Vallerkroken. Byggingen av Vallerveien 82  ble påbegynt sommeren 2012, og boligen sto klar til innflytting sommeren 2013. KIMA arkitektur er spente på juryens vurdering!

05/09/2014

Ny byggeplass - det rives

Transformasjonen er i gang; gamle Christiania Sparebank må ribbes for å bli Sentralen, og endelig er de kommet ordentlig i gang på byggeplassen i kvadraturen! Rivearabeidene vil pågå gjennom sommeren og utover høsten.
 

Christiania Sparebank i kvadraturen midt i Oslo, skal gjøres om til et åpent og innovativt hus for kulturproduksjon og samfunnsinnovasjon – Sentralen. Bygget skal bli en møte- og arbeidsplass, samt et sted for produksjon og formidling av ulike kunstneriske uttrykk.

09/07/2014

Mot ferdigstilling i Fosnavåg

Boligen på Vågsholmen tar form nå som byggeplassen går mot slutten. 

Vi ser frem mot å ferdigstille enda en flott enebolig etter en spennende og god byggeprosess med gode samarbeidspartnere i de utførende. Innflytting skjer i løpet av høsten.

08/07/2014

Telegrafbygningen, Kongens gt.21, Jurymedlem

Martin Dietrichson er oppnevt av Norske Arkitekters Landsforbund som jurymedlem til begrenset idékonkurranse om rehbilitering, revitalisering og utvikling av Telegrafbygningen i kvadraturen.

Fire arkitektkontorer er plukket ut og har gitt sine forslag i konkurransen. 
 

Telegrafbygningen, som ble oppført mellom 1919 og 1924, er tegnet av Arnstein Arneberg og Magnus Poulsson. Bygget opptar et helt kvartal mellom Kongens gt. og Nedre Slottsgate, og huset opprinnelig Norges største arbeidsplass med over 1000 ansatte. Bygget ble utvidet med tekniske rom i 1966, tegnet av Nils Holter, på hjørnet av Nedre Slotts gate og Tollbugata. Bygget er av stor antikvarisk verdi og er oppført på Byantikvarens Gule liste.

Juryeringen avsluttes snarlig.

07/07/2014

Enebolig på Nordberg ferdigstilt

Eneboligen på Nordberg er nylig fotografert av Espen Grønli. Bildene viser det nylig ferdigstilte prosjektet.

Prosjektet er resultat av et godt samarbeid mellom KIMA arkitektur, landskapsarkitekt Gullik Gulliksen og interiørarkitekt Linda Evensen.

04/07/2014

Sundts premie 2011-2012

Grosserer Sundts premie "for i arkitektonisk henseende fremragende privatbygninger, der er oppført på Oslo bys grunn" er i 2014 tildelt KIMA ARKITEKTUR for Parkveien 5 B-C

Vi er stolte og takknemlige for å motta premien og blir ekstra stolte når vi ser hvilke størrelser i norsk arkitektur som har mottatt den tidligere.

20/06/2014

KIMAs prosjekt er kåret til vinner i Bjørvika

KIMAs forslag til energisentral i Bjørvika er kåret til vinner i paralelloppdraget for HAV eiendom. Tre kontorer ble invitert til å delta, og sammen med våre gode venner og dyktige kollegaer i Pushak og Element, har vi vært spente på utfallet. Etter hvert som vi har jobbet med prosjektet har vi sett flere og flere muligheter, og det er svært inspirerende å jobbe med et prosjekt på en så spesiell tomt.

Vi gleder oss til fortsettelsen; prosjekteringen starter umiddelbart.

 

 

Fra juryens vurdering: Prosjektet er elegant med sine lange linjer som skapes av en sammenhengende gesims både mot vest og øst. Grepet er sterkt i all sin renhet, og samspiller godt med operabygget og det kommende Munch-museet. Amfiets trappeanlegg innordner seg og utfyller Munch-museets horisontalt strukturerte fasade sett fra vest. Organiseringen (...) danner et flott grep i situasjonen og  gir en sterk og tydelig overgang mellom parken og rekreasjonsarealene i vest og trafikktorget i øst.

05/03/2014

Energisentral i Bjørvika

KIMA var i januar invitert av HAV eiendom til å levere forslag til ny energisentral i Bjørvika. Energisentralen skal forsyne kulturbyggene i Bjørvika med energi utvunnet fra sjøvannet i fjorden, i tillegg til å ha enkelte publikumsfunksjoner. Tomta befinner seg rett sør for Operaen og vest for det nye Munch-museet, og blir dermed liggende mellom to av Norges viktigste kulturbygg.

Bygningen skal også danne et skille mellom en ny bystrand på vestsiden og et trafikktorg på østsiden av tomta. Vi er virkelig glade for å ha blitt invitert til å delta, og har kost oss med oppgaven. Det var intense uker, der vi har fått levd oss inn i den kommende situasjonen i bydelen og på utstikkeren, og til slutt fikk vi et resultat vi har god tro på.

03/03/2014

Nye arkitekter:
Ragnhild Snustad og Snorri Thordarson

KIMA arkitektur har ansatt to svært dyktige arkitekter; Ragnhild Snustad og Snorri Steinn Thordarson. Vi gleder oss over fruktbare diskusjoner og godt samarbeid.

28/01/2014

BREEAM NOR Excellent til Grensesvingen 7

Grensesvingen 7 AS v/Oslo Areal AS er det første bygget som mottar sertifikat for Design og prosjekteringsfasen med klassifiseringen EXCELLENT i klassen «Kontor – større rehabiliteringer».
Sertifikatet ble delt ut onsdag 11. desember 2013, av Sverre Tiltnes i NGBC (Norwegian Green Building Council) i forbindelse med kranselaget i Grensesvingen 7, til stor jubel fra alle deltakerne.
 

Grensesvingen 7 er også et forbildeprosjekt i Future Built, har oppnådd energimerke A og fått tilsagn om ENOVA-støtte. Dette viser at i prosjekter som tar sikte på høye miljømål, er det en forutsetning å starte prosessen tidlig og velge samarbeidspartnere med høy kompetanse innenfor miljøspørsmål.  Oslo Areal AS benytter BundeBygg som totalentreprenør, og arkitekt er KIMA arkitektur.

12/12/2013

Byggeplassbefaring i Grensesvingen 7

Fredag 25. oktober arrangerte FutureBuilt byggeplassbefaring på et av KIMAs seneste prosjekter; rehabilitering av kontorbygg i Grensesvingen 7. Dette er et prosjekt i energiklasse A, og målet er å være den første norske rehabiliteringen som klassifiseres som "Excellent " i BREEAM NOR-systemet.

Grensesvingen 7 er et forbildeprosjekt i FutureBuilt, og utbygger, arkitekt, entreprenør og miljørådgivere presenterte prosjektet for fullsatte grupper. Omvisningen var en del av Oslo Arkitekturtriennale.

29/10/2013

Byggeplass i Fosnavåg

Bolig for Arthur Almestad og Anne Ma Solheim gror fram på Vågsholmen i Fosnavåg.

27/09/2013

Parkveien 5 b-c Highly Commended

Det er allerede klart at Parkveien 5 b-c er med helt i toppen av WAN awards - Residential 2013. Prosjektet ble først plukket ut som ett av 10 i en shortlist.

To prosjekter er nå trukket fram som highly commended. Parkveien 5 b-c er ett av dem. Vinnerprosjektet offentligjøres i New York 7. oktober.

Vi flytter til Stortingsgata 30

Nå flytter vi til tårnet på Thorstedshjørnet. Kom gjerne på besøk til oss.

Inngangen er fra Ruseløkkveien. Ta heisen til 10. etasje.

06/09/2013

Vi flytter fra Vibesgate

Etter vel 5 år flytter KIMA fra Vibesgate. Samlokalisert med Linda Evensen, i luftige rom med store vinduer ut mot en av Oslos hyggeligste gater, har vi hatt en veldig fin tid. Vi har parkert sykkelen på fortauet rett utenfor vinduet eller i bakgården som forøvrig er en av byens fineste.

Lokalene er etterhvert blitt for små og vi har funnet nye lokaler som vi gleder oss til å ta i bruk. Vi kommer til å savne Vibesgate, Linda, antikvariatet, Vibes frukt og grønt, Paustian, Bolivar, Bogstadveien og vaktmesteren. Takk for oss!

06/09/2013

Mies van der Rohe award 2013

Stor opplevelse å delta på seremonien i forbindelse med utdeling av Mies van der Rohe award 2013.
Årets vinnerprosjekt er: Harpa – Reykjavik konserthus

og konferansesenter, tegnet av Henning Larssen i samarbeid med det Islandske kontoret Batteríid og Studio Olafur Eliasson.

08/06/2013

KIMA til Barcelona

KIMA reiser til Barcelona i forbindelse med utdeling av Mies van der Rohe award 2013.
 

Parkveien 5 er i år nominert som et av mange usedvanlig flotte prosjekter.

06/06/2013

Ny enebolig på Valler

KIMA har tegnet enebolig i Vallerveien i Bærum. Nybygget ferdigstilles nå i disse dager etter en uproblematisk og god byggeprosess med flinke håndverkere.

27/05/2013

To nyansatte arkitekter, Synøve Flobak og Erik Engebretsen

KIMA har nylig ansatt to nye, dyktige arkitekter. Synøve Flobak er utdannet på AHO og ved NTNU. Erik Engebretsen har inntill nylig drevet egen praksis, og er også utdannet ved AHO.

23/05/2013

Inge Hareide holdt foredrag på University of Cambridge

A talk about our experiences as a relatively small architectural firm, combined with Inge’s own experiences working in small architectural teams. Some words about his methods from the design phase and throughout the building period, the necessity of creativity and communication both in the design and especially in the building phase.

Together with images of earlier works, Gyldendalhuset and Norwegian Architectural museum, and a selection of built projects, competition projects and projects under building, by KIMA arkitektur.

07/05/2013

KIMA flytter til tårnet i Stortingsgata 30.

Renovering pågår i disse dager, og vi vil være på plass september 2013.
Gården er en perle fra 1936, tegnet av Ernst Torp, hvor 9. og 10. etasje virkelig er noe for seg selv.

Vi ser frem til innflytting.

19/04/2013

KIMA og Atelier Oslo har ferdigstilt skisseprosjektet «SENTRALEN» for Sparebankstiftelsen DNB

Christiania Sparebank, en av Oslos flotteste bygninger omgjøres til et åpent hus for kulturproduksjon og samfunnsinnovasjon.

Vi ser frem mot åpning 2016.

10/04/2013

Nasjonalt Glassmuseum

På oppdrag fra Randsfjordmuseene og i samarbeid med Styringsgruppen for Nasjonalt Glassmuseum har KIMA arkitektur utarbeidet et forstudie med forslag til plassering av et nytt Nasjonalt Glassmuseum på Jevnaker. Formålet er å etablere et nasjonalt kunst- og kulturhistorisk museum for glass, med en spektakulær utforming, sentralt plassert i kraftsentrum for norsk glassproduksjon.

Nasjonalt Glassmuseum skal samle inn, dokumentere, formidle og forske i glassets historie i Norge. Det er et ønske om å fokusere på, og dokumentere i den store utviklingen innen norsk kunst og kunsthåndverk, og å kunne samle denne kulturarven i et Nasjonalt Glassmuseum.

European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award 2013.

Parkveien 5 b-c er nominert til European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award 2013.

Vinner av Oslo bys arkitekturpris

Parkveien 5 b-c fikk Oslo bys arkitekturpris 2012. Fra juryens vurdering: "Parkveien 5 b-c preges av kvalitet fra overordnet konsept ned til minste detaljnivå

og er et forbilledlig eksempel på hvordan Oslo kan møte utfordringen med arealknapphet og boligmangel."

17/10/2012

Oslo bys arkitekturpris 2012

Parkveien 5 b-c er en av tre nominerte til Oslos bys arkitekturpris 2012. Prisen deles ut av Fabian Stang i Oslo rådhus 17 oktober hvor de nominerte prosjektene vil bli presentert.

De andre nominerte er nye Bøler kirke og Tallhall, Meteorologisk institutt av henholdsvis Hansen/Bjørndal arkitekter og Pir II.

03/10/2012

Klif til Norges mest miljøvennlige rehabiliterte kontorbygg

I desember 2014 flytter Klima- og forurensningsdirektoratet (Klif) inn i Grensesvingen 7. Direktoratet har nylig inngått leieavtale med Oslo Areal, som skal totalrehabilitere det eksisterende bygget til en miljøstandard av ypperste klasse. KIMA arkitektur er i denne forbindelse engasjert av Oslo Areal som arkitekter for Norges mest miljøvennlige rehabiliteringsprosjekt.
 

Det rehabiliterte bygget i Grensesvingen 7 skal tilfredsstille kravene til energiklasse A, slik dette er definert i forskriften om energimerking fra 2009. I tillegg skal bygget bli sertifisert med karakteren "Excellent" i BREEAM-NOR. Prosjektet deltar også i FutureBuilt.

14/09/2012

Ny nettside og grafisk profil

Vår nye logo, grafiske profil og nettside er nå klare. Jens Jørgen Carelius Krogsveen fra idebyrået Anorak har lagt ned et fantastisk arbeid for oss. Han er en sann estet!

Den 5 september ble den gamle nettsiden slukket og den nye overtar. Vi er veldig stolte av siden og synes den viser vår virksomhet på en informativ og vakker måte, uten forstyrrende effekter.

05/09/2012

Gjenåpning av Hovedbibliotekets hovedinngang

Deichmanske Bibliotek legger om til selvbetjening i sine filialer. KIMA arkitektur er i denne forbindelse engasjert av kulturetaten.

Nå har også hovedbiblioteket fått selvbetjening og noen nye farger og møbler tegnet av KIMA.

28/08/2012

KIMA og Atelier Oslo valgt som arkitekter for nytt kulturhus i kvadraturen

I konkurranse med over 100 arkitektkontor  er vi plukket ut som arkitekter for "Centralbanken". Sparebankstiftelsen DNB NOR vil lage et hus for kulturprodusenter i vid forstand. Oppgaven går ut på å gjøre 12 000 kvadratmeter bankbygning i Øvre Slottsgate 3 i Oslo til et produksjons- og møtested for kultur og kunst.

Dette er en drømmejobb for KIMA og vi er strålende fornøyde og gleder oss til å ta fatt på denne oppgaven.

http://www.sparebankstiftelsen.no/id/3042.0

02/04/2012

KIMA tegner barnehage og kulturskole

KIMA er engasjert til å tegne Røa menighetsbarnehage og kulturskole.

Barnehagen vil bli liggende i parkmessige omgivelser ved Røa Kirke.

13/02/2012

Selvbetjening på Deichmanske

Deichmanske Bibliotek legger om til selvbetjening i sine filialer. KIMA arkitektur er i denne forbindelse engasjert av kulturetaten.

Stovner, Oppsal og Holmlia har i løpet av vinteren fått selvbetjening og noen nye farger og møbler tegnet av KIMA.

09/02/2012

Ny grafisk profil for KIMA

Jens Jørgen Carelius Krogsveen jobber i disse dager med ny grafisk profil og ny nettside for KIMA. Carelius er ved siden av å være musiker (Jens Carelius) partner, kreativ leder og grafisk designer i idèbyrået Anorak og har designet alle sine egne platecover

Vi anbefaler i samme slengen hans siste plate "the architect".

KIMA arkitektur / Magnus Poulsson på Vinderen - ferdigstilt

KIMA arkitektur as har etter to års arbeid ferdigstilt rehabilitering, ombygging og utvidelse av en klassisk murvilla på Vinderen, opprinnelig tegnet av arkitekt Magnus Poulssons tidlig på 5o tallet.

Målsettingen har vært og bevare bygningens opprinnelige karakter, men ved bearbeidede planløsninger, spesialtilpassede innredninger, samt utvidelse av bygningsmassen skape en moderne bolig i samsvar med byggherrens ønsker.

02/09/2011

Parkveien 5

Parkveien 5 er det seneste realiserte prosjektet fra KIMA arkitektur as. Et smalt byhus mot Parkveien åpner seg mot en grønn oase i bakgåden. Prosjektet er utviklet i nært samarbeid med Infill AS / Aspelin Ramm og Gullik Gulliksen Landskapsarkitekter MNLA as. Høy kvalitet på arkitektur, både mot det offentlige rom, og med leiligheter med gode planløsninger av varierende størrelser og en frodig takhage tilgjengelig for leilighetene,

gjør at dette vil være et positivt tilskudd til diskusjon om fortetting av sentrumsnære områder.  Byggherren med sine store arkitektoniske ambisjoner har vært viktig for å realisere dette prosjektet. Prosjektet har så langt vært publisert med positiv omtale i Aftenposten, D2 og Finansavisen.

03/05/2011

Bok-Link, De Norske Bokklubbene publisert i Nordic Interior Design

KIMA arkitektur AS sitt prosjekt for De Norske Bokklubbene er publisert i boken Nordic Interior Design utgitt på det sveitsiske forlaget

Braun (ISBN 978-3-03768-070-4), sammen med Gyldendalhuset som 2 av 10 utvalgte nordiske kontorinteriør.

03/03/2011