News

Pressens hus er kåret til
Architecture of the Year
i Scandinavian
Design Awards 2024

Juryen skriver: "As the cliche says, a mix of old and new. But of course, much more than that – this project is a refined, contemporary interpretation of the eternal challenges we face as we build society together. How do we take care of each other? How do we make life beautiful and functional? And how do we best manage history without losing momentum forward, toward the stars? The Architecture of the Year is a place for practical poetry, a place to meet and live with. What could be more relevant?" Les mer her https://www.scandinaviandesign.com/the-winners-of-scandinavian-design-awards-2024/.

07/02/2024

Carls har åpnet

Den ærverdige, gamle Verkstedhallen på Carl Berner har gjennomgått en storstilt istandsetting og er omskapt til et innholdsrikt bydelshus med uteservering, barer, deli-restaurant, arrengementsrom, kaffebar, vinbar og en stor festsal. 20. januar åpnet dørene til østkantens nye samlingssted. Sjekk ut https://www.carls.no/ for mer info! Foto: ORO Eiendom

01/02/2024

KIMA og Powerhouse er
første arkitektteam valgt
til Landbrukskvartalet!

Vi er stolte av å annonsere at KIMA arkitektur og Powerhouse Company er valgt som første arkitektteam til Landbrukskvartalet. Oppdraget er det første i en rekke av flere bygg som skal på plass i fornyelsen av det historiske kvartalet i Schweigaards gate 34 – et unikt prosjekt med ambisjoner om å både videreføre den industrielle kulturarven på Grønland, og åpne bystrukturen opp til glede for byens befolkning. Bygget har en viktig historisk funksjon i kvartalet og er samtidig det mest komplekse i prosjektet. Dette krever svært god forståelse for vernehensyn og en kreativ og grundig tilnærming for å sikre høy arkitektonisk kvalitet.

"KIMA+Powerhouse utmerket seg på flere områder, ikke minst med sin faglige forståelse og dybdekunnskap om vern, samt dokumentert evne til å få til kreative løsninger i dialog med Byantikvaren. De demonstrerer en holdning, involvering og dialogform som sammenfaller godt med det vi ser etter i en samarbeidspartner, og har en spennende tilnærming og gode referanser på utvikling av gode og unike bokvaliteter. Teamet demonstrerer også stor bevissthet knyttet til gjennomførbarhet og økonomi", sier prosjektsjef Jostein Swensen.

Bygningen i seg selv er en perle i norsk sammenheng, med nydelige proporsjoner, gode etasjehøyder og fin materialbruk. Her er det mye vakker tegldetaljering fra 1930-tallet, som du ikke ser i dagens arkitektur. Det å få mulighet til å ta hånd om et slikt bygg, ivareta den historiske karakteren og foredle det ved å tilføre noe helt nytt, det gleder vi oss enormt til å komme i gang med. Les mer om prosjektet her.

07/11/2023

Vollsveien 13 nominert
til OMA Awards 2023!

Vollsveien 13H er nominert til OMA Awards 2023 i kategorien "Årets transformasjonsprosjekt". 

"Vollsveien 13 FÅD ligger et steinkast fra bygrensa over i Bærum kommune. Eiendommen er del av det større utviklingsprosjektet Lilleakerbyen, og skal huse et klatresenter og Norrøna sitt hovedkontor. Vollsveien 13 er også et FutureBuilt-prosjekt der man har en 77 prosent CO2-besparelse ved å ombruke teglstegn. En god balanse av rehabilitering og nybygg står i fin kontrast i dette prosjektet."

Prisutdelingen vil skje under avslutningen av Oslo Urban Week, torsdag 14. september kl 20.

14/09/2023

Marienlyst

Nytt plangrep for byområdet rundt Kringkastingshuset blir lagt frem i disse dager og vi har virkelig tro på forslaget. Et variert byområde knytter bykjernen og Blindern sammen. Byrom og forbindelser bygger videre på områdets bynatur og eksisterende stedskvaliteter. Her har KIMA et givende arbeid sammen med Ferd Eiendom, LPO arkitekter, SOLA - Studio Oslo Landscape Architects, Civitas og flere. Les artikkel i Aftenposten her.

11/09/2023

Sundts premie til Pressens hus

Under Oslo arkitektforenings programlansering for høsten, ble det annonsert at Pressens hus er vinner av Sundts premie for 2020-21.

«Arkitektene har på en imponerende måte håndtert den utfordringen der er å transformere og slå sammen to ulike eksisterende verneverdige bygårder uten å forringe de eksisterende byggenes kvaliteter», skriver juryen i sin begrunnelse. Tvert imot har de greid å videreforedle bygningenes iboende egenskaper gjennom gjenbruk av eksisterende rom og konstruksjoner, gjennom en nennsom opprydning av planløsningene, og i form av nye romforløp og kvalitetsrike elementer som binder byggene sammen, fortsetter juryen. Juryen fremhever særlig «gårdsrommenes takkonstruksjoner som gir usedvanlige lyskvaliteter og tilfører rommene en intim og varm atmosfære, samt den gjennomgående materialpaletten i prosjektet med vekselsvis trekonstruksjoner, slipte betonggulv og pussede teglkonstruksjoner». Les mer her.

30/08/2023

Pressens hus nominert til
New into Old awards 2023

Pressens hus er nominert til New into Old awards 2023!

"As the need for sustainable alternatives to building anew becomes increasingly urgent, The Architectural Review are delighted to announce the 15-strong shortlist for the AR New into Old awards 2023, demonstrating the imaginative appropriation of existing structures, from innovative insertions to ambitious adaptations, that offer buildings a new lease of life. This year’s shortlist includes projects all around the world, from Mexico to Ghana, to Norway and China. Projects vary in scale and function, from cultural institutions in Thailand and Iran, to a swimming pool in France, while the buildings’ former lives vary from the industrial to the infrastructural to the vernacular to the banal. The winning building along with highly commended and commended projects will be announced online towards the end of June and published in the AR July/August issue."

Les mer om prisen her.

03/07/2023

Hytte Engesvik i D2

Hyggelig lesning i dagens D2. Hytte "Krabbebu" ligger i Ny-Hellesund og er tegnet av KIMA for Andreas Engesvik og Jannicke Grung. Les artikkelen her.

16/06/2023

Verkstedhallen får bidrag
fra Kulturminnefondet

Verkstedhallen på Carl Berner i Oslo har fått en million kroner fra Kulturminnefondet til å settes i stand. Bygningen ble oppført i 1918 og er den eneste bygningen i området som vitner om industrihistorien. Med tilskuddet fra Kulturminnefondet vil Verkstedhallen få en ny bruk og bli åpnet opp for allmennheten. Tilskuddet skal brukes til å tilbakeføre bygningen til sin opprinnelige utseende; sette i stand og tilbakeføre vinduer i fasader, montere vinduer og sette i stand fasader. Den tidligere lukkede fabrikken, vil bli et innholdsrikt bydelshus for mat og drikke, konserter og aktivitet. Prosjektet er i full gang i samarbeid med ORO, Flott Gjort og Radius Design.

Les mer om bidraget her.

13/06/2023

DOGA-merket til Pressens hus

Vi er stolte av å meddele at Pressens hus har mottatt DOGA-merket for Arkitektur og Design! Juryen uttaler: "Vi jubler for dette forbildeprosjektet, skapt av utbyggeren Aspelin Ramm og arkitektene i Atelier Oslo og KIMA. Med gjennomført estetikk og materialer av høy kvalitet har de formet atrier og rom som er tilpasset den opprinnelige bygningsmassen på en vakker og funksjonell måte. Vi synes det er ekstra fint at de ærlig viser hva som er originalt og hva som er nytt. Pressens hus tildeles DOGA-merket for design og arkitektur fordi det på eksemplarisk vis løfter fram bevaringsverdige bygg til ny prakt. At sentrale medieaktører har dette som hovedkvarter, gir positive ringvirkninger og sender sterke signaler om verdien av å gjenbruke gamle bygninger."

Stor takk til juryen og alle som har bidratt til at Pressens hus har blitt et så flott prosjekt!

28/03/2023

KIMA arkitektur mottar
årets Jacob-pris!

Siden 1957 har Jacob-prisen blitt gitt til designere og arkitekter som har stor innflytelse på̊ sitt eget fagområde, eller som flytter grensene mellom flere fagområder. Prisen er den høyeste norske utmerkelsen for designere og arkitekter, og en viktig tidsmarkør som viser til utviklingen og forandringene innenfor norsk kultur og industri de siste syv tiårene. Det er en ære å være årets mottakere av Jacob-prisen, og vi er svært stolte av å gå inn i rekken av tidligere prisvinnere. Stor takk til juryen, og alle som har tatt del i KIMAs reise gjennom de siste 15 årene. Les intervjuet i forbindelse med prisen her.

Pressens hus får
Oslo bys arkitekturpris 2022!

Pressens hus er vinner av årets Oslo bys arkitekturpris! Vi er utrolig takknemlige og stolte av denne utmerkelsen, og prosjektet vi har realisert i fantastisk samarbeid med byggherre Aspelin Ramm, Atelier Oslo, iARK, Entreprenør HENT og Byantikvaren. Stor takk til juryen og til alle som har bidratt til at Pressens hus har blitt et så flott prosjekt.

"Prosjektet Pressens hus treffer godt på alle kvalitetskriteriene for fremragende arkitektur, men det er også til syvende og sist et utrolig vakkert og rikt arkitektonisk verk. Og det er det vi ønsker å hylle i prosjektene vi trekker frem - arkitektur som er bærekraftig og innovativ òg som klarer å tilføre byen noe stort både estetisk, funksjonelt og kulturelt", står det blant annet i juryens begrunnelse.

Les hele begrunnelsen her, og mer om saken i Aftenposten og Arkitektnytt

Foto: Einar Aslaksen og Sturlason/Oslo kommune

14/10/2022

Carls

KIMA er engasjert av ORO som arkitekt for ny mathall og storstue på Carl Berner, i den 120 år gamle verkstedhallen, tidligere Joh. Olsen Pengeskapfabrik og Progress Verktøimaskinfabrikk. Bygningen skal rehabiliteres og gjenåpnes som østkantens nye samlingssted høsten 2023, og vil bli et viktig tilskudd til bylivet på Carl Berner og nærliggende områder. Den tidligere lukkede fabrikken, vil bli et innholdsrikt bydelshus for mat og drikke, konserter og aktivitet. Prosjekteringen er i full gang i samarbeid med ORO, Flott Gjort og Radius Design. 

Foto: ORO.

30/09/2022

Pressens hus finalist til
Oslo Bys Arkitekturpris

Pressens hus er blant tre finalister til å vinne Oslo Bys Arkitekturpris 2022.

"Med Oslo bys arkitekturpris vil kommunen hedre ny, god arkitektur som er et tilskudd til byen og byens utvikling. Målet med prisen er å stimulere til økt interesse for arkitektur og byutvikling i Oslo, og å vise frem den nyeste og beste Oslo-arkitekturen."

Det var totalt elleve nominerte prosjekter til årets pris, alle er stilt ut på Anne Cath. Vestlys plass fra 8. september til og med 31. oktober. 

16/09/2022

Kringkastingshuset

Vi har gleden av å meddele at KIMA arkitektur er vinner av parallelloppdraget for Kringkastingshuset!
Den første konkurransen om Kringkastingshuset fant sted i 1935 og ble vunnet av arkitekt Nils Holter. 87 år senere, er det duket for et nytt kapittel i bygningens historie. Våren 2022 var KIMA blant fire heldige arkitektkontorer som ble invitert av Ferd Eiendom til å delta i parallelloppdraget for Kringkastingshuset. Marienlyst er et velkjent område i Oslo og i Norge, kjærkomment som et konkret sted i Oslo og noe mer abstrakt kjent som et sted hvor NRK produserer sitt innhold. Etter at NRK har forlatt området, vil bygningen gå fra en totalt introvert til en mer ekstrovert bruk, som aktivt tar del i byen. Vi har utforsket hvordan bygningen på nytt kan kringkastes som et betydningsfullt sted, med respekt for historien, basert på nye behov i et moderne samfunn. Oppgaven har skapt stor entusiasme hos oss og og Ferds tanker om dette prosjektet har vært en stor inspirasjon for oss. Vi er stolte av vårt bidrag og gleder oss stort til å ta fatt i det videre arbeidet sammen med Ferd. Se mer av prosjektet her.

23/08/2022

Tullinkvartalet nominert til
"Årets bylivsprosjekt"
i OMA Awards 2022!

Tullinkvartalet er nominert i kategorien "Årets bylivsprosjekt" i OMA Awards. KIMA er stolte av å være en del av dette prosjektet som arkitekter for kulturhuset Becco. 

"Utviklingen av Tullin åpner opp og aktiviserer et område som tidligere har vært lukket. Man har her lykkes med å skape et spennende og annerledes forløp av byrom, der trange passasjer, likevel oppleves som åpne og attraktive.

Tullinkvartalet utfordrer den gjengse oppfattelsen om hva et godt byrom må være, det oppleves som både intimt og litt hemmelig, men også rikt på muligheter for ulike programmeringer og eventer. Riktig kuratering av aktører rundt byrommet gir en bredde og ulik type bruk. Dette har blitt et sted man både vil bruke som passasje og som oppholdssted. Prosjektet demonstrerer derfor på en nyskapende måte hvilke ingredienser som må være til stede i et godt byrom på en overraskende måte."

OMA deler ut prisen under Oslo Urban Week. Les mer om de nominerte prosjektene og stem her!

19/08/2022

Tollbodene er nominert til
"Årets transformasjonsprosjekt"
i OMA Awards 2022!

Tollbodene er nominert i kategorien "Årets transformasjonsprosjekt" i OMA Awards. 

"En av utfordringene i prosjektet var at de fredete bygningene måtte kobles sammen for være egnet som hovedkontor for Tolldirektoratet. Løsningen på dette; en fristilt, moderne bygning med koblinger mot de gamle bygningene har tilført et nytt element og bidratt til ny bruk. Måten Tollbodene er blitt tilbakeført, foredlet og oppgradert er et godt eksempel på hvordan historisk bygningsmasse kan transformeres til dagens behov.

De gamle Tollbodene er opprettholdt som hovedbygningene i anlegget, hvor nybygget er underordnet, men likevel binder det hele sammen til en helhet hvor gammelt og nytt står godt sammen, og forteller historien om ulike tidsepoker."

OMA deler ut prisen under Oslo Urban Week. Les mer om de nominerte prosjektene og stem her.

19/08/2022

Kristian Augusts gate 11 / Becco

Kristian Augusts gate 11 er en eldre bakgårdsbygning midt i Tullinkvartalet som har vært gjennom en omfattende rehabilitering og transformasjon. Utgangspunktet var et snekkerverksted fra 1853, med begrensede solforhold, tre branngavler og lite vindusareal. Bygningen fremstår i dag som et lite og intimt sted med historie i veggene, og huser vinbaren Becco - et kulturhus og spennende barkonsept med naturvin og en egen utleiedel med kjøkken. Personene bak Becco er Runar Eggesvik, Arnt Andersen, kunstnerne Are og Erlend Mokkelbost, og fotograf Anna Valeur. Entra er byggherre og Haandverkerne er overordnet ansvarlig for utførelsen. Her har vi hatt et superfint samarbeid med alle aktører og nok et prosjekt med god støtte og sparring med Byantikvaren.

05/08/2022

Krabbebu

Etter et godt samarbeid med Andreas Engesvik og Jannicke Grung ble deres hytte med arbeidstittel «Krabbebu» ferdigstilt og tatt i bruk sommeren 2022. Arbeidstittelen gjenspeiler oppdragsgivers holdning og innfallsvinkel til deres hytteprosjekt og vi er stolte over hva vi har fått til sammen med dem og dyktige håndverkere. Innredningen i hytta er utformet av hyttas eiere, som virkelig viser hva de er gode for.  Hytta har beskjeden størrelse og er skånsomt plassert på odden med vakre svaberg av rosa gneis. Den rosa steinen preger landskapet i området rundt Ny-Hellesund. Vi gleder oss til å vise flere bilder av hytta etter hvert.

01/07/2022

Nye medarbeidere

KIMA ønsker to nye, meget dyktige arkitekter velkommen.
Adriana Sanz Garcia har sin utdannelse fra Madrid og har yrkeserfaring fra anerkjente RCR i Barcelona og 12 år som ansatt hos Atelier Oslo.
Andreas Joyce Nygaard er utdannet ved Arkitekthøgskolen i Oslo og har 22 års erfaring fra Snøhetta hvor han har vært delaktig i en rekke renommerte prosjekter både i Norge og utlandet.
Vi er svært fornøyd med forsterkningene og ser frem til prosjektene vi skal utvikle sammen.

30/06/2022

Pressens Hus vinner av OAFs
arkitekturpris 2022!

Vi er stolte av å ha mottatt Oslo arkitekturforenings arkitekturpris for 2022.

En enstemmig jury kåret Pressens hus som vinner.
«Juryen anser prosjektet for å være et særdeles vellykket eksempel på transformasjon av en eldre eksisterende bygningsmasse med bevaringshensyn, til en ny bruk som tilfredsstiller dagens krav til funksjonalitet og tilgjengelighet», heter det i juryens begrunnelse.
Vinneren har «tatt hensyn til bevaringsverdige bygg og samtidig møtt dagens krav til funksjonalitet og tilgjengelighet», sier Erling Dokk Holm i Aftenposten - «Fremtidens arkitektur er gårsdagens bygninger. De har klart å gjøre bygget til noe annet enn dét det en gang var, uten at det synes på utsiden»


KIMA vil takke juryen for denne anerkjennelsen, og Aspelin Ramm og Atelier Oslo for godt samarbeid.

Foto: Einar Aslaksen


https://www.arkitektnytt.no/nyheter/oaf-pris-til-pressens-hus
https://www.aftenposten.no/kultur/i/Pobz97/jury-mener-dette-er-aarets-beste-arkitektur-et-forbilde-for-ny-bruk-av-eldre-bygninger-i-oslo

21/06/2022

Telegrafen vinner av
DOGA-merket 2022!

Vi er stolte av å ha mottatt det prestisjetunge DOGA-merket for Telegrafen. Stor takk til juryen for anerkjennelsen, og til alle involverte for et godt samarbeid!

"Noen ombyggingsprosjekter vinner priser fordi de er nyskapende. Kvartalet Kongens gate 21 i Oslo-kvadraturen er heller et tidløst prosjekt. Telegrafen tildeles DOGA-merket for design og arkitektur fordi det er rehabilitert i tråd med originale kvaliteter, og det er vanskelig å se hva som er nytt.

Juryen er svært begeistret over at KIMA arkitektur har latt bygget selv få sette premissene for ombygging og modernisering. I samarbeid med Byantikvaren har utbygger og arkitektkontor basert seg på bærekraftig estetikk, noe vi sjelden ser i denne utstrekningen. Etter et nesten fem år langt transformasjonsprosjekt er den gamle Telegrafbygningen i Oslo sentrum endelig tilbakeført til fordums storhet. Kvartalet er ikke bare gjenskapt med nennsom hånd: Med åpent bygulv, utesteder og moderne kontorplasser sørger nye Telegrafen igjen for liv og røre i Kvadraturen."

25/03/2022

Åpning av Takterrassen og
Kronesalen på Sentralen!

16. november var det duket for åpning av Sentralens nye takterrasse og Kronesalen som Atelier Oslo og KIMA har samarbeidet om å få ferdigstilt det siste året. Vi gleder oss til å nyte god mat og drikke og "New York-stemning", som var en av tilbakemeldingene etter åpningsfesten, i vår- og sommersesongen! Se flere bilder fra åpningen her.

02/12/2021

Portrettintervju i Arkitektnytt

"De tretten siste årene har kontoret satt sitt forsiktige preg på Oslo. Forsiktig, fordi de ikke akkurat skriker mot deg: I de store sentrumsprosjektene kontoret har gjort til sin merkevare, har de knapt tegnet fasader. I stedet har KIMA, ofte gjennom å børste støv av de historiske lagene i gamle ærverdige bygg, blitt blant landets fremste kontorer innen transformasjon."

Les Arkitektnytts portrettintervju av KIMA her!

22/10/2021

Filadelfiakirken - konkurranseforslag

Filadelfiakirken i Oslo skal rehabiliteres, og KIMA var invitert blant fem arkitektkontorer til å delta i konkurransen om utformingen av deres nye storsal. Vi foreslo en ny, spennende takkonstruksjon og en vesentlig reduksjon av eksisterende galleri for å gi mer lys og bedret kontakt mellom de ulike delene av rommet. En stor scene med tilhørende backstageområde strekker seg trinnfritt ut til sideskipene og blir en del av publikum.

21/10/2021

KIMA rekrutterer ny arkitekt

Vi styrker teamet og annonserer etter engasjert og faglig trygg arkitekt med byggeerfaring.

Nøkkelkvalifikasjoner:
Minimum 8 års relevant arbeidserfaring.
Erfaring med prosjektering i Revit.
Prosjektledererfaring/byggeerfaring.

Send søknad, CV og portfolio
til kima@kimaarkitektur.no

Merk epost: Stillingsannonse <navn>

Søknadsfrist:
18.10.2021

22/09/2021

Telegrafen nominert
til EU Mies Award 2022!

Vi er stolte av å meddele at Telegrafen er nominert til European Union Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award 2022! Se vår presentasjon av prosjektet her.

09/09/2021

Pressens hus nominert
til EU Mies Award 2022!

Vi er stolte av å meddele at Pressens hus er nominert til European Union Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award 2022! Det har vært et utrolig spennende prosjekt i samarbeid med Atelier Oslo. Se vår presentasjon av prosjektet her.

09/09/2021

Telegrafen er vinner av Cityprisen 2021!

For en tid, for et team, for et prosjekt! Tusen takk til byggherrer Tristan, Vedal og Malling som har satset stort på disse vakre, gamle bygningene - og prosjekterende, utførende, plan- og bygningsetaten og antikvariske myndigheter som alle har bidratt til at det har blitt et så vellykket resultat. Stor takk også til juryen.

"Eierne bak årets vinnerprosjekt har virkelig våget å strekke seg lenger enn normalt, og har gjennom hele prosessen holdt fast ved et høyt ambisjonsnivå og evne til å finne gode løsninger på hindringer og utfordringer. Telegrafen er et fantastisk eksempel på hvordan eiendomsbransjen kan ta ansvar og strekke seg for å utvikle gode samfunn. Miljø, menneske og merverdi er tre sentrale elementer vi har sett etter, og hvor Telegrafen virkelig leverer." sier adm. direktør Tone Tellevik Dahl som satt i juryen for Norsk Eiendom. 

03/09/2021

Ny medarbeider

Vi har gleden av å ønske Anders Vedeler velkommen tilbake til KIMA! Anders arbeidet hos oss under studietiden og var et naturlig valg for oss etter fullført studie i Aarhus. KIMA har mange spennende prosjekter på gang og Anders blir et supert tilskudd til teamet!

03/09/2021

Pressens hus nominert til
"Årets Transformasjonsprosjekt"
i OMA Awards

OMA lanserer en helt ny pris under Oslo Urban Week; en pris som skal hedre personer og selskaper som gjør Oslo til en enda bedre by å bo, arbeide og leve i. Pressens hus er et av tre nominerte prosjekter i kategorien "Årets Transformasjonsprosjekt"! Stem her!

01/09/2021

Telegrafen og Tollbodene
nominert til Oslo bys
arkitekturpris 2021

Vi er stolte av å være arkitektene bak to av 14 nominerte prosjekter til årets Oslo bys arkitekturpris! Prosjektene blir vist frem i en utstilling på Fridtjof Nansens plass fra 16. september til og med 31. oktober.

Inge Hareide i Fagjuryen
for DOGA-merket

Inge Hareide er valgt ut som fagekspert for arkitektur i fagjuryen til DOGA-merket 2021. Juryen består av ledende fagfolk på tvers av design- og arkitekturfeltet, sammen med representanter fra næringsliv og offentlig sektor og eksperter på samfunnsmessig, miljømessig og økonomisk bærekraft. 

24/08/2021

Pressens hus i
Morgenbladet

Anmeldelse av Pressens Hus i Morgenbladet, hyggelig lesning! Dette har vært et krevende, lærerikt og utrolig spennende prosjekt å utvikle. Herlig samarbeid mellom Atelier Oslo og KIMA.

04/08/2021

Nye medarbeidere

Vi vil gjerne ønske våre tre nye kollegaer Eli Sofie Andersen, Umay Layla og Zana Shabanaj velkommen til KIMA. Eli ble håndplukket til kontoret i mai, etter å ha jobbet i Plan- og bygningsetaten i Oslo siden 2015. Som seniorarkitekt og byggesaksbehandler i en tett by har hun vært involvert i mange byggeprosjekter av ulik størrelse og kompleksitet, inkludert Pressens hus.

Layla og Zana er begge nyutdannet fra Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo, hvor de leverte svært gode diplomprosjekter. KIMA går en spennende tid i møte med en rekke prosjekter i ulike skalaer, og vi gleder oss over å ha tre nye ansatte med på laget!

10/06/2021

Telegrafen er finalist til
Cityprisen!

Telegrafen er nominert til Cityprisen 2021, og er finalist blant tre prosjekter. Det er på den årlige eiendomskonferansen Citykonferansen at Norsk Eiendom deler ut Cityprisen. Årets pris er den 24. i rekken, og prisen skal gå til en eiendomsaktør som har strukket seg litt lengre for sitt nybygg eller rehabiliteringsprosjekt. Vinneren skal bidra til å utvikle bedre bygg, byer og tettsteder. 

«Malling, Tristan og Vedal har transformert Telegrafen fra en lukket festning til en åpen møteplass i kvadraturen. Prosjektet demonstrerer nyskapende løsninger på vern og logistikk og ønsker med sine kontorer og restauranter å bidra til vitalisering av Kvadraturen», skriver juryen om Telegrafen.

Estate: Eiendomsprosjekter kjemper om prestisjepris

12/05/2021

Pressens hus nærmer seg
ferdigstilling

Pressens hus blir et nytt tilskudd til Kvadraturen og et samlingspunkt for alle med interesse for journalistikk. De gamle bygårdene i Skippergata 22-26 har gjennomgått en omfattende transformasjon, hvor bygningsmassen er delvis tilbakeført, bearbeidet, foredlet og tilført nye arkitektoniske konstruksjoner. Atelier Oslo og KIMA arkitektur har lagt ned et omfattende arbeid med dette prosjektet og ser frem til at huset blir tatt i bruk og fylt med liv. Foto: Atelier Oslo

27/04/2021

Verdens ende

KIMA har tegnet en hytte på en vakker utsiktstomt helt syd på Tjøme. Dyktige utførende er kontrahert og byggearbeidene starter opp før påske. Dette ser vi frem til.

16/03/2021

Takterrasse på Sentralen -
rivearbeidene har startet!

Vi arbeider for tiden med utviklingen av ny takterrasse på Sentralen, i samarbeid med Atelier Oslo. Dagens ventilasjonssystem skal flyttes, og gi rom for en ny sal med direkte tilknytning til den nye takterrassen, som får utendørs amfi og uteservering. Vi gleder oss til å nyte sola på takterrassen!

03/03/2021

Boligprosjekt på Vestlandet
under ferdigstilling

KIMA har arbeidet med rehabilitering av en 60-talls enebolig på Vestlandet, hvor kvalitetene fra den eksisterende strukturen er fremhevet og har stått som inspirasjon og veileder for et flott nytt tilbygg. Prosjektet er under ferdigstilling og vi gleder oss til å se resultatet!

26/02/2021

Praktikant 2021/22

KIMA arkitektur søker praktikant med oppstart høsten 2021 til 1 års engasjement.

Vi søker engasjerte og lærevillige personer som bidrar til et godt arbeidsmiljø. Som praktikant hos oss vil du få innblikk i en rekke spennende prosjekter innenfor transformasjon, restaurering og nybygg i alle skalaer.

Arbeidsoppgaver vil variere og inneholde bl.a. å lage tegninger, illustrasjoner, modeller og 3D modellering. Kunnskaper i Adobepakken, samt Autocad og Revit-modellering er ønskelig. Send søknad med vedlagt CV, portfolio med utvalgte prosjekter og evt. referanser. Merk med “Praktikant 2021” og send til lm@kimaarkitektur.no med md@kimaarkitektur.no på kopi.

Frist for å sende inn søknad: 15. april. Vi tar sikte på oppstart av intervjurunder mot slutten av april.

Ta kontakt med Martin Dietrichson                (md@kimaarkitektur.no) hvis du har noen spørsmål.

15/02/2021

Hytte under oppføring
ved Simsjøn i Sverige

KIMA har tegnet en hytte som nå er under oppføring på en vakker tomt ved Simsjøn i Sverige. Her er det etablert tørr byggeplass slik at trekonstruksjoner kan monteres under kontrollerte forhold. Dette blir et fint prosjekt for en av våre nære venner med lang fartstid fra byggebransjen.

18/01/2021

Martin 50 år!

Her er Kristoffer, Inge og Martin på taket av KIMA-tårnet, etter en superhyggelig feiring av Martins 50-årsdag torsdag 14. januar.

14/01/2021

Nye høstbilder av
Skrivestuen på Solås

På et lite småbruk ved Haldenvassdraget er det bygget en skrivestue. Huset står på søyler og svever over terrenget. Det er orientert for å oppnå optimal utsikt til vannet. Det lille huset er et rom preget av enkelhet, ro og harmoni. Det brukes til skriving, lesing og refleksjon, og er et yndet møtested. Huset har utvendig kledning og tak av malmfuru som gråner, alt i samme dimensjon. Målsettingen har vært at huset skal passe godt inn sammen med de andre gamle byggene på tunet. Innvendig er det benyttet furupanel i gulv, vegger og tak, alt i samme dimensjon. Gavlvegg og innredning er utført i kryssfinér. Alle overflater er behandlet med hvitpigmentert hardvoksolje. Detaljeringen er ren, presis og enkel.

30/11/2020

Meander - KIMAs forslag til
Nasjonalt fløtingsmuseum og
kompetansesenter for våtmark

Målsettingen med Meander er å etablere et godt sted for å underbygge Museet og Kompetansesenterets bærende konseptuelle idé: å vise at lokal historie og natur kan gi oss innsikt i globale utfordringer og bærekraftige løsninger når den formidles på riktig måte. Senteret skal gis et tidløst arkitektonisk uttrykk med god relasjon til stedet som helhet. Sofistikert og godt proporsjonert med spennende romforløp og gode utstillingsarealer. Naturen integreres i arkitekturen, og dens tilstedeværelse reflekterer bygningens indre funksjoner. Materialitet og konstruksjoner spiller opp mot det unike natur- og kulturlandskapet.

Bygningen og landskapsbearbeidelsen skal være et optimalt funksjonerende tilskudd til kompetansesenteret og samtidig gi berikende opplevelser både til besøkende, turister og menneskene i Fetsund og nærmiljøet. 

25/11/2020

Ekspedisjonshallen,
hjertet i Telegrafen

Fasader mot lysgården fra 1924 har blitt gjenskapt og reparert. Glasert teglstein har blitt renset og gjenbrukt til reparasjon av fasadene, og nye vinduer basert på opprinnelige tegninger er satt inn. Nytt overlystak er bygget over 6. etasje mens nye broer forbinder fløyene og gir kontakt mellom arbeidsplasser og den karakteristiske ekspedisjonshallen på gateplan.

Leietakerne flytter inn nå i høst og den ærverdige bygningen midt i Kvadraturen blir på nytt tatt i bruk og fylt med liv.

16/09/2020

Nye medarbeidere!

Vi er glade for å ønske våre to nye kollegaer Louise Iren Myrland og Stine Mari Olsen Gallefoss velkommen til oss. Louise er vår nye administrasjonskoordinator, med tidligere erfaring fra hotellbransjen. Stine er masterstudent på Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo, og vår nye praktikant.

10/06/2020

Høyskolen Kristiania
flytter inn i Nedre Vollgate

I høst inntar Høyskolen Kristiania sine nye lokaler i Nedre Vollgate 11. Dette blir et spennende prosjekt, der de gamle banklokalene pusses opp og transformeres. Med kapasitet for over 400 studenter blir dette et flott tilskudd til bylivet i kvadraturen.

13/05/2020

Telegrafen ferdigstilles i 2020

Telegrafen går inn i en utrolig spennende fase med ferdigstilling. Her ett bilde fra ekspedisjonshallen og den nye overlyskonstruksjonen.
25.000m2 - Istandsetting, tilbakeføring, utvidelse og transformasjon.

 

 

 

 

 

01/04/2020

Tollbodene er ferdigstilt

Etter 4 års møysommelig arbeid med rehabilitering, transformasjon, utvidelse og sammenkobling er nå prosjektet med de fredete Tollbodene ferdigstilt, innflyttet og tatt i bruk.

Dette har vært et virkelig givende arkitektarbeid, og det er med glede vi nå sender disse gamle bygningene totalt oppgradert, inn i en ny epoke som det nye hovedkontoret for Tolldirektoratet.

Tollbodene har fått et nytt inngangsparti i form av en moderne mellombygg som kobler de gamle bygningene sammen. Det er generøse fellesarealer, vandrehall, møtesenter og kantine på grunnplan og 350 arbeidsplasser fordelt i de to gamle bygningene.

Vi takker byggherre ENTRA, Byantikvaren, Varden entreprenør og de øvrige involverte i prosjektet for et veldig godt samarbeid.

04/02/2020

Sundt plakett avduking

Sentralen er tildelt Sundt premien 2018

Plaketten er nå montert på bygget og ble avduket med Sundt familien, Jury, Sparebankstiftelsen og oss arkitekter tilstede.
På vegne av alle involverte i prosjektet; stor takk for denne prisen. Det har vært et fantastisk prosjekt å få jobbe med, - et høydepunkt!

03/12/2019

Kranselag på Telegrafen

250 viktige bidragsytere til Telegrafbygningen deltok på kranselaget i anledning tett tak. KIMA har nå jobbet med Telegrafbygningen i 3 år og kranselaget markerer begynnelsen på slutten for vårt arbeid. Vi kan se taket fra vårt kontor og vi liker det vi ser.

05/11/2019

Frogner Kino er ferdigstilt

Da er Frogner Kino ferdigstilt og åpen for publikum! Det er gjort en formidabel jobb med å tilbakeføre og gjenskape kinoen til sin opprinnelse fra 1926. Stor takk til Jan Vardøen (kinobestyrer) Tove Kampestuen (kinosjef) og byggmester Omram Alali (byggmester) og alle de andre involverte i denne prosessen!
 

Takk for en nydelig åpning og en fin gave til byen.

29/10/2019

Fotografihuset - Drawing with light

Vi er strålende fornøyde med innkjøp av prosjektet.

Et sted for fotografiet, menneskene, og lyset.

Vår intensjon med prosjektet har vært å skape et sted man har lyst til å oppsøke, et sted man vil være, se på utstillinger, spise, gå på konsert, ta et bad, et sted til byen og befolkningen.

Det nye fotografihuset blir et sted hvor opplevelsen av naturen og bygningene rundt blir iscenesatt gjennom den indre romlige sekvensen, som veksler mellom å åpne seg, mot parken, mot Ekeberg, mot byen, mot fjorden, mot horisonten, men også lukker seg innover mot det introverte rommet.

 

 

Den unike nærheten til vannet og de kulturelle institusjonene vil gjøre dette til et svært attraktivt utfartssted. Et sted som kan romme det foreslåtte Fotografihuset på fremragende vis. Med bygninger som med sine vakre former og materialitet, og sine robuste funksjonelle rom også kan være levedyktig også i et videre perspektiv.

Mer om prosjektet under lenken.

25/09/2019

Frogner Kino nærmer seg ferdigstilling

Åpningen av Frogner kino nærmer seg. Over sommeren har de opprinnelige fargene fra 1926 igjen inntatt rommet, og vi kommer stadig nærmere det orginale interiøret tegnet av arkitekt Lars Backer. Vi gleder oss til åpning!

06/08/2019

Sentralen nominert til Statens pris for byggkvalitet

Sju prosjekter konkurrerer i år om å vinne Statens pris for byggkvalitet. 

Juryen har vurdert de 82 forslagene som kom inn til årets konkurranse, og besøkt de sju beste områdene og byggverkene. Tre av kandidatene vil gå videre til finalen. I år vektlegger juryen transformasjonsprosjekter, hvor eksisterende arealer og byggverk er omformet til å møte nye behov.

 

Mer info. 

28/06/2019

Epicenter åpningsfest

Pilestredet 33, det gamle Shellbygget har fått nytt indre liv med nye leietakere.
‘Grand opening Party’ for Epicenter Oslo. Kjempestemning og yrende liv i nyrenoverte flotte lokaler!
 

Vi er stolte og glade for å ha vært med på å få realisert dette på rekordtid.
Stor takk til Oslo Areal, Epicenter Oslo, Vedal Entrepenør og alle bidragsytere!

03/06/2019

Nye Medarbeidere

Vi er glade for å hilse velkommen to nye medarbeidere hos oss. Kristin Brumoen er vår nye administrasjonskoordinator og hun har tidligere bakgrunn fra Retailbransjen.

 

Hannah Stoveland Blindheim har tidligere jobbet hos oss under studietiden og var et naturlig valg for oss etter at hennes studie ved AHO var ferdig.

Vi ønsker begge velkommen til oss.

03/05/2019

KIMA arkitektur og Atelier Oslo samarbeider om PRESSENS HUS

KIMA arkitektur og Atelier Oslo samarbeider om et nytt prosjekt i kvadraturen; Pressens Hus. Bygårdene i Skippergata 22 og 26 transformeres til et spennede prosjekt med en herlig kombinasjon av eksisterende struktur og moderne grep.

Pressens Hus vil huse Institutt for Journalistikk og 9 andre presseorganisasjoner.

Byggingen starter høsten 2019.

Oppdragsgiver: Aspelin Ramm/ Infill AS

26/03/2019

Studietur til Sveits

Denne gangen gikk turen til Sveits. Vi startet turen med å se en rekke prosjekter i Zürich, med omvisninger i regi av ArchiWalks på bla. Tamedia AG (Shigeru Ban), Löwenbrau (Gigon Guyer) og Toni Areal (EM2N).

Videre gikk turen i buss, hvor vi i Østerrike fikk med oss Kunsthaus Bregenz (Peter Zumthor), 2226 (Baumschlager Eberle). Før vi avsluttet dagen i Chur med Shelters For Roman Archaeological Site (Peter Zumthor), Parliments entrance Canton Grisons (Valerio Olgiati), og Bündner Kunstmuseum (Barozzi Veiga). 

 

Siste dag ble tilbragt i utkanten av Chur hvor vi så Schulhaus Paspels og Atelier Bardill (Valerio Olgiati), før vi avsluttet turen med Gemeindeverwaltung Meilen (Horisberger Wagen). 

Det har vært en inspirerende og hyggelig tur. 

26/03/2019

Kantine for Galleri Oslo

Ny kantine åpnet i Schewigaardsgate 12 -  Et fargerikt tilskudd til floraen av serveringssteder.
På vegne av Oslo Areal har KIMA prosjektert en ny kantine for ansatte og publikum til Galleri Oslo.

28/01/2019

God Jul og Godt nytt år.

Takk for et spennende år, godt samarbeid og flotte prosjekter. Vi gleder oss til 2019!

 

Her et lite blikk inn i hvelvet på Sentralen hvor vi feiret årets julebord.

19/12/2018

Ny Enebolig!

KIMA har tegnet en liten bolig på Ekeberg som ferdigstilles i disse dager.
Her et bilde fra oppholdsrommet i andre etasje! - Få materialer, overlys, god takhøyde, eksponerte konstruksjoner, åtte meter kjøkken og plass til et flygel.

Klart for å fylle huset med liv!

10/12/2018

Sundts premie 2017-2018

Grosserer Sundts premie "for i arkitektonisk henseende fremragende privatbygninger, der er oppført på Oslo bys grunn" er i 2018 tildelt KIMA arkitektur og Atelier Oslo for kulturhuset SENTRALEN.
Det har vært et møysommelig arbeid og en utrolig spennende prosess med å skape og realisere dette huset. - Et virkelig høydepunkt.

Tusen takk til alle aktører, - og spesielt takk til Sundt familien, Jury komite og Sparebankstiftelsen.

Foto: KIMA og Atelier Oslo

29/11/2018

Telegrafbygningen

Arbeidet med oppgradering og transformasjon av Telegrafbygningen til et moderne kontorbygg med utadrettet virksomhet på gateplan er i full gang. Nå i høst pågår konstruktiv riving. Prosessen gir et unikt innblikk i den rike historien som ligger i dette monumentale kvartalet. (Arneberg/Poulsson med tilbygg av N.Holter)

Hver befaring byr på nye oppdagelser og avdekker kvaliteter og skjulte skatter fra fortiden. Arbeidet med Telegrafen er en viktig del av revitaliseringen av Kvadraturen og vi gleder oss over å få lov til å legge til nok et kapittel i bygningens snart 100 årige historie.

09/10/2018

Nye medarbeidere

Vi vil gjerne ønske velkommen til våre nye kollegaer Sara Thorbjørnsen og Anders Vedeler. Sara har tidligere arbeidet som arkitekt ved Lund+Slaatto, og Anders er praktikant hos oss i mellom arkitektstudiet i Aarhus.

Begge to er i gang med interessante arbeidsoppgaver, og vi ser frem til en spennende tid fremover.

09/10/2018

Tollbodene i Bjørvika

Arbeidene med rehabilitering og utvidelse av de gamle Tollbodene er i full gang. Prosjektet skal bli Tolldirektoratets nye hovedkontor i Norge. Bygningene er fredet, så dette er et møysommelig og spennende arbeid med tett dialog mellom Entra som byggherre, KIMA arkitektur og Byantikvaren.

Gamle skatter og spor helt tilbake fra 1850 hentes frem i disse dager som vil samspille med nye grep og konstruksjoner. Prosjektet er på 9000m2 og ferdigstilles i løpet av 2019. (Bildet er viser det nye inngangspartiet som kobler de gamle bygningene sammen.)

29/06/2018

Vårt forslag til oppgradering av den tidligere Amerikanske Ambassaden

Løsningen viser at store deler av bygget åpnes for publikum, Saarinens raffinerte arkitektur settes nennsomt i stand, taket bearbeides med en inntrukket takhage og etablering av Oslos råeste bar.
Underetasjen omgjøres til en nydelig restaurant som åpnes mot byen og en nyanlagt park med amfi,

vannspeil, terrasseringer og uteservering mot sydvest. Det har vært et utrolig fint samarbeid mellom KIMA, Ellen Ledsten, LaLa Tøyen, Metric Design og Gattaca. Inviterte team til parallelloppdraget var Snøhetta, Lund Hagem, Jarmund Vigsnæs, Grape architects og KIMA.

28/06/2018

Tilbakeføringen av Frogner kino er godt på vei

Tilbakeføringen av Frogner kino til 1926 er godt på vei. Den ene skatten etter den andre hentes frem fra mørket. Siste funn er de lysende stjernene i taket

som lå skjult bak lag med plater. Dette blir fint! Bare å glede seg til åpning, nydelig film og god stemning.

04/05/2018

Nye medarbeidere

Vi er glade for å hilse velkommen to nye medarbeidere hos oss. Ingelin Bakken er tidligere arkitekt fra DARK arkitekter. Astri Amalie Bloch Kvåle har bakgrunn fra restaurant Maaemo som

administrasjonskoordinator og tidligere erfaring fra jobb hos Tim Wendelboe. Vi er strålende fornøyd med oppbemanningen.

24/04/2018

Mulighetsstudie i Kvadraturen

KIMA, NIKU & ATELIER OSLO er valgt som leverandør til parallelloppdrag for mulighetsstudie i Kvadraturen i Oslo. Studiet utforsker muligheten for å vitalisere Kvadraturen og få inn flere boliger og skape økt byliv.

De to utvalgte kvartalene for mulighetsstudiet er Skippergatakvartalet og Kongens gate-kvartalet. Vi har igjennom analyser fremmet et sett scenarier for begge kvartaler. Dette ser vi frem til å igangsette.

20/03/2018

Stor interesse for hyttesystemet Hedvig

KIMA har arbeidet i flere år med å utvikle hyttestyemet Hedvig for Hedda hytter. Det er veldig hyggelig at disse hyttene nå blir så godt mottatt i 

markedet. Visningshytte kan ses og oppleves på hyttesenteret på Hellerudsletta.

12/01/2018

Sentralen Nominert til Cityprisen

Det står mellom Bergen og Oslo når Cityprisen 2018 skal deles ut på Citykonferansen den 15. februar i år. De tre kandidatene er Sentralen i Oslo, Media City Bergen og Jonsvollkvartalet i Bergen. Om Sentralen skriver juryen at etableringen av Sentralen er et viktig bidrag til en etterlengtet revitalisering av Kvadraturen i Oslo

«På en svært vellykket måte er lukket, historisk bebyggelse gjort tilgjengelig og fylt med innhold som tiltrekker seg både målgruppen av kulturentreprenører og byens befolkning for øvrig.».
Vi gleder oss til Citykonferansen i februar!

09/01/2018

God jul og godt nytt år

Vi takker for gode sammarbeid og spennende prosjekter i 2017. God jul og godt nytt år!

22/12/2017

Jan Vardøen og KIMA tilbakefører Frogner Kino

Vi er engasjert av Jan Vardøen til et spennende oppdrag! Frogner Kino, som er historiebærende for tyvetallets begynnende kinokultur i Oslo, skal tilbakeføres til arkitekt Lars Backers opprinnelige tegninger anno 1926. Prosjekteringen er igangsatt og en spennende jakt etter originale tegninger og bilder er i full gang.

Vi ser frem til fint samarbeid med Byantikvaren, Byggherre, prosjekterende og dyktige håndverker i tiden fremover. Gjenåpning av tyvetallets moderne kino på Frogner skjer medio 2019.

12/12/2017

Sentralen har fått DOGA-merket for design og arkitektur

Vi er kjempe glade for at Sentralen har fått tildelt DOGA-merket. DOGA-merket for design og arkitektur er DOGAs anerkjennelse til norske virksomheter og utøvere som utmerker seg gjennom fremragende bruk av design og/eller arkitektur. Prisen skal vise frem de gode forbildeprosjektene. Juryens bedømmelse legger stor vekt på prosessen og samarbeidet mellom oppdragsgiver og utøver.

Følg linken for juryens uttalelse og flere spennende DOGA-merkede prosjekter.

https://doga.no/Aktiviteter/dogas-priser/doga-merket-design-arkitektur/vinnere-av-doga-merket-2017/sentralen/

17/11/2017

Sentralen er nominert til Nordic Architecture Fair Award 2017

Nordic Architecture Fair Award er en toneangivende pris som fremhever de viktigste prosjekter som er gjennomført i de nordiske land de siste to årene.Vi gleder oss til å se flere spennende prosjekter når prisen deles ut på arkitekturmessen, Nordic Architecture Fair 7. - 8. november i Göteborg.

25/10/2017

Jurymedlem i konkurranse i Midsund

Kristoffer Moe Bøksle er oppnevnt av Norske Arkitekters Landsforbund som jurymedlem til konkurranse om sentrumsbebyggelse i vakre Midsund ved den karakteristiske og verneverdige Antonbua.

Utbyggingen vil ha stor betydning for sentrum og sjøkanten i Midsund. Vi setter stor pris på forespørselen og ser frem til juryarbeidet.

17/10/2017

Røa barnehage utstilt på Rådhusplassen

Utstillingen i forbindelse med Oslo bys arkitekturpris er fremdeles åpen, og absolutt verdt å få med seg! Røa menighetsbarnehage er et av de nominerte prosjektene som er utstilt. Det har vært mange engasjerte og dyktige mennesker i sving for å

realisere barnehagen. Takk til Røa menighetsbarnehage og Vedal entreprenører for flott samarbeid. Vinner av Oslo bys arkitekturpris annonseres i morgen klokken 12, og vi følger spent med!

11/10/2017

Finalist til Oslo Bys Arkitekturpris

Sentralen er en av finalistene til Oslo Bys Arkitekturpris 2017. Vi er strålende fornøyde og takknemlige over å være blant topp 3. Ser frem til prisutdeling i Rådhuset 12. oktober.

03/10/2017

Pumpestasjon i Krokstadelva

Pumpestasjonen i Krokstadelva nærmer seg ferdigstillelse. KIMA har utformet byggets geometri og eksteriør i samarbeid med Landskapsfabrikken og Nedre Eiker kommune. Dette er et oppdrag for NVE i forbindelse med flomsikringstiltak i Krokstadelva.
Pumpestasjonen ligger som en paviljong i parken. Interiøret skal sikre naboene mot flomvann.

Eksteriøret skal aktivisere området med diverse funksjoner: skating og sitteplass på øst- og sydsiden, klatrevegg og sitteområde på vestsiden, og basketkurv på nordøst siden. Dessuten skal den være barnevennlig, med muligheter for å leke, hoppe, osv. Utformingen tilrettelegger for en rikhet av aktiviteter. Et møtested som skal bidra til identitet til parken som er kommunens 1000-årssted.

20/09/2017

Nye ansatte hos KIMA arkitektur

På grunn av stor oppdragsmengde har KIMA økt bemanningen med fem dyktige arkitekter den siste tiden:
Daniel Gustavo Ferdman, (tidligere DARK arkitekter), Marie Hallandvik Hortemo, (tidligere Kari Nissen Brodtkorb Arkitekter AS), Thelma M. D. Thybo, 

(tidligere Nordic) og Ragnhild Kristin Liaset (tidligere NAL). Sofie Kyrkjebø Hvide, vår nye praktikant, er siste tilskudd. En rekke ulike prosjekter i alle skalaer er i ferd med å utformes, og Kima går en spennende tid i møte.

15/09/2017

Skrivestue ved Haldenvassdraget

Mellom store, pågående prosjekter hos KIMA, ser også en liten skrivestue dagens lys. Et fredfullt deilig rom, med utsikt over skog og sjø, ved Haldenvassdraget.

15/09/2017

Sentralen nominert til Oslo bys arkitekturpris

Sentralen og Røa menighets barnehage er nominert til Oslo bys arkitekturpris 2017.
Vi er strålende fornøyde med nominasjonene og takknemlige for at begge prosjektene er blitt så godt mottatt og blir brukt for fullt.
Fra Oslo kommune: Med denne prisen ønsker kommunen å hedre ny, god arkitektur som er et tilskudd til byen og dens utvikling.

 

 

Målet med prisen er å stimulere til økt interesse for arkitektur og byutvikling i Oslo, og vise frem den nyeste og beste Osloarkitekturen.
Vinneren offentliggjøres når prisen deles ut i Oslo rådhus 12.oktober. Alle de 21 nominerte prosjektene vil bli utstilt på Rådhusplassen.
Vi gleder oss!

23/08/2017

Røa menighets barnehage nominert til Oslo bys arkitekturpris

23/08/2017

Velkommen til Gyldendalhuset

KIMA arkitektur har på oppdrag fra Gyldendal ASA hatt gleden av å stå for en oppgradering av inngangsområdet med en ny åpen resepsjon med kaffebar og servering og mulighet for ulike arrangementer, utstillinger, opplesninger og konserter. Gyldendal har fått videreutviklet sitt forlagshus til å bli et møtested der byens befolkning, kultur-, litteratur- og arkitekturinteresserte kan stikke innom og få kulturopplevelser og et innblikk i forlagets virksomhet. 

Sverre Fehns intensjon om at Gyldendalhuset skal være en del av det offentlige urbane liv er styrket ved denne ombyggingen, og KIMA arkitektur er stolte av å ha fått være med på å få dette realisert. Gyldendal holder åpent hus i forbindelse med Oslo Open House 2017. Vi anbefaler alle å stikke innom til et møte med hyggelige mennesker og god litteratur i vakre omgivelser.  

Takk til Berit Olderheim som har bistått som interiørarkitekt.

17/08/2017

Hyttesystemet Hedvig lanseres

Hedda hytter lanserer nå det nye hyttesystemet Hedvig. Vi har utviklet systemet over flere år, og en prototype er realisert for å prøve ut løsningene i skala 1:1. Den 21. mars 2017 åpnes den første utstillingshytta på norsk hyttesenter på Hellerudsletta. Hedvig er utformet for å videreføre den stolte tradisjonen Hedda står i. Heddahytta ble tegnet av arkitekt Jon Haug tidlig på 90-tallet.

Hedvig kan bygges i ulike størrelser og med ulike løsninger tilpasset den enkelte tomt og hytteeier. Selv om Hedvig er tilrettelagt for nye generasjoners hytteliv med dagens krav til komfort og teknikk, er hytta forankret i den norske, nøkterne hyttetradisjonen. En viktig målsetting har vært å skape en god balanse mellom åpenhet og lunhet. 

21/04/2017

KIMA har vunnet konkurransen om Telegrafbygningen i Oslo

Transformasjon, ombygging og revitalisering av Kvadraturens virkelige perle. En bygning på 25.000 m2. tegnet av Arneberg & Poulsson i 1924, tilbygget i 1958 av Holter. Huset skal romme inntil 1000 nye arbeidsplasser og 1.etasje vil få utadrettet virksomhet.

 

Dette vil være et viktig bidrag til variert byliv i Kvadraturen. Vi synes det er spennende og motiverende å bidra til å utvikle Kvadraturen til å bli en vital del av Oslo sentrum. Prosjekteringen er nå i full gang.

07/04/2017

Årets bygg 2016

Sentralen er kåret til Årets bygg 2016 av Byggeindustrien. Prisen ble offentliggjort på Byggegallaen 29. mars. Gratulerer og takk til alle som har jobbet hardt for å realisere prosjektet.

Gratulerer også til alle som bruker bygget til daglig. Det er ikke få. De fire øvrige nominerte i finalen var prosjektene Moholt 50I50 studentboliger i Trondheim, Oslo Skatehall, Sundtkvartalet i Oslo og Flekkefjord kultursenter - Spira.

30/03/2017

St. Olavs gate 27 står ferdig

Vi er glade for å fortelle at vårt prosjekt St. Olavs gate 27, nå står ferdig og kan tas i bruk av nye leietakere.
KIMA arkitektur har tegnet et nytt tilbygg på byggets bakside og det gamle bygget fra 1846 er totalt rehabilitert.

Tilbygget  rommer blant annet et helt nytt inngangs- parti, samt  åpner lokalene mot nord og Pilestredet.

23/03/2017

Pilestredet 33

KIMA arkitektur har fått gleden av å prosjektere et nytt moderne kontorbygg, med utadrettet virksomhet på gateplan for Oslo Areal i Pilestredet 33. Bygget har høy miljøprofil og ambisjoner om BREEAM NOR sertifisering - Exellent. Søknad om rammetillatelse er oversendt Plan- og Bygningsetaten. 

Vi takker Oslo Areal for oppdraget og gleder oss til fortsettelsen.

23/02/2017

Innstilt til Mies-pris med Sentralen

Sentralen er ett av 13 norske prosjekter som  innstilt til EU sin Mies van der Rohe Award for Contemporary Architecture 2017.

Prisen deles ut 26. mai i Barcelonapaviljongen.

Enebolig i Åsa på Norderhov

Med marka i ryggen og med utsikt over Steinsfjorden og Ringerike ligger denne nye eneboligen som akkurat har blitt innflyttingsklar før jul. Boligen er bygget i massivtre og har innblåst trefiberisolasjon så yttervegger og tak er tre tvers igjennom.

Til våren skal garasje og anneks med atelier og verksted realiseres. Vi er stolte av å ha fått være med på å realisere dette nøkterne, men djerve prosjektet sammen med modige byggherrer som tør å tenke anderledes. Philip Meijers som entreprenør og Norsk Massivtre har, sammen med flere andre dyktige og engasjerte fagpersoner bidratt på en svært positiv måte.

16/12/2016

KIMA arkitektur søker praktikanter

KIMA arkitektur søker 1-2 praktikanter med tiltredelse i januar 2017 til 1/2 - 1 års engasjement. Vi søker engasjerte og lærevillige personer som bidrar til et godt arbeidsmiljø. Arbeidsoppgaver vil variere og  inneholde bl.a. å lage modeller og illustrasjoner, samt lage lunsj og hente post. Kunnskaper i Adobe-pakken, samt Autocad og Revit-modellering er ønskelig.
 

Søknad med vedlagt CV, portfolio med utvalgte prosjekter og evt. referanser merkes med "Praktikant 2017" og sendes til md@kimaarkitektur.no.

Ta kontakt med Martin Dietrichson (mail: md@kimaarkitektur.no) hvis du har noen spørsmål.

Søknadsfrist: 1. desember

18/11/2016

KIMA arkitektur har vært på studietur i Barcelona

Vi startet med området Poblenou, en bydel i transformasjon. Vi så et svært vellykket boligprosjekt, Habitatges Passatge del Sucre (Garcés) og nye prosjekter som Museo Can Framis (BAAS),  Campus de la Comunicació (RQP Arquitectura) og Mediapro (OAB).

 

 

Videre tok vi turen til Olot, en liten by i Girona, der vi så Estadio de Atletismo Tussols-Basil og Parc de la Pedra Tosca, før vi avsluttet på herregården Les Cols Pavillions og Restaurant. (RQR arquitectes)

07/11/2016

Gratulerer med åpning av Allmannajuvet

I 2002 fikk den verdenskjente arkitekten Peter Zumthor i oppdrag av Statens vegvesen å tegne en attraksjon i Allmannajuvet nord for Sauda. 

Anleggsarbeidene startet opp i 2009 og det flotte prosjektet står nå, etter sju års arbeid ferdigstilt.

KIMA har bistått ansvarlig søker med prosjektet.

08/09/2016