Energisentral Bjørvika

Energisentral Bjørvika

Energisentralen på Bjørvikautsikkeren blir liggende mellom to av Norges absolutt viktigste kulturbygg. De to byggene og området mellom dem vil sannsynligvis bli besøkt av majoriteten av Oslos tilreisende.

Bygningen skal også danne et skille mellom den planlagte stranden på vestsiden og trafikktorget på østsiden. Vi ser det som svært viktig at bygget som skal romme energisentralen blir et tilskudd til området, byrommet og for de besøkende til Munchmuseet og Operaen.

Her kan besøkende i Operaen eller Munchmuseet og turgåere ta en pause, kjøpe noe forfriskende eller godt å spise, sette seg lunt og solrikt alt etter vær og årstid, nyte omgivelsene og utsikten mot nabobyggene, fjorden, Akershus og byen.

 

På avstand, sett fra taket på Operaen eller oppe fra en rulletrapp i Munchmuseet skal bygningen fremstå som en utvidelse av sine omgivelser. På nært hold inviterer den gjennom materialbruk og formgivning til nærhet. Man kan gå gjennom den, oppholde seg under den, sitte inntil den, på den eller gå på den.