Bolig i Vallerskogen

Bolig i Vallerskogen

Eneboligen i fredelige Vallerskogen ble fullført sommeren 2013. Boligen ligger i Vallerkroken, et etablert boligområde fra 50/60-tallet nær landskapsvernområdet ved Dælivann og Avløs T-banestasjon. Landskapet på tomten og i de nære omgivelsene er småkuppert og bygningen danner sammen med en liten kolle, en lukket, privat hage.

Oppholdsrommene er plassert i øverste etasje for å få utsyn over kollen og fra kjøkkenet er det utgang til toppen av kollen via en terrasse.  På inngangsplanet er det soverom, lekerom/oppholdsrom med utgang til hagen og en liten utleiedel med egen inngang som lett kan integreres i boligen.  Boligen er utformet for å være fleksibel for ulike livsfaser.

Huset skal kunne fungere godt og ikke være for stort eller for lite for en familie med små barn, tenåringsbarn, barn på vei til å flytte ut eller for et par med voksne, utflyttede barn. Nøkternheten som preger områdets opprinnelige boliger fra 50- og 60-tallet er forsøkt videreført i nybygget. 

Bygget har kledning av belgisk teglstein i Waalformat og ubehandlet sibirsk lerk.

Igangsetting sommeren 2012
Ferdigstillelse sommeren 2013

Foto: KIMA/Synøve Flobak